Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci proběhla soutěž v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ve středu 23. května 2018 se konala soutěž dopravních policistů, která prověřila jejich připravenost při řízení provozu na křižovatce. Událost se konala ve spolupráci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy a Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Za každý dopravní inspektorát soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva zástupci z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie krajského ředitelství PČR Libereckého kraje.

V sídle Krajského ředitelství policie Libereckého kraje soutěžící nejdříve absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C a potom „Test odborných znalostí“. Praktická část zahrnovala řízení provozu pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova–Žitavská. Časový limit byl vždy 5 minut. Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise (zástupci Policie ČR a jeden pracovník Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy) byl pplk. Mgr. Michal Hodboď, z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezídia ČR Praha.    

Vyhodnocení soutěže a předání cen proběhlo v budově Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy a Policie České republiky ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících. Oproti předcházejícím ročníkům došlo k malé změně v hodnocení, kdy kritérium počtu projíždějících vozidel křižovatkou bylo posuzováno jako poslední. Soutěž trochu zkomplikovalo počasí a poslední účastníci museli čelit velmi silnému dešti.               

Celkové pořadí:

  1. prap. Ota Uchytil (Dopravní inspektorát Jablonec nad Nisou)
  2. pprap. Ondřej Řičičár (Dopravní inspektorát Česká Lípa)
  3. pprap. Radek Šefr (Dopravní inspektorát Jablonec nad Nisou)

Prap. Ota Uchytil vyhrál krajskou soutěž již popáté a potřetí získal putovní pohár, který mu již zůstává. První dva policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, která proběhne dne 13. září 2018 v Českých Budějovicích.          

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky