Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Jilemnici otevřeli zrekonstruovanou budovu staré polikliniky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 10. 2014 14:14
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V areálu Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici se v pondělí 13. října 2014 uskutečnilo slavnostní otevření zrekonstruované budovy bývalé polikliniky. Polyfunkční dům nově slouží některým složkám Integrovaného záchranného systému, sociálním službám a nemocnici.

Události se zúčastnili ředitel jilemnické nemocnice Jiří Kalenský, starosta Jilemnice Vladimír Richter, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová, ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vladislav Husák a ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Vladimír Hadač.

V prostorách bývalé polikliniky kromě odborných ambulancí nemocnice sídlí obvodní oddělení Police ČR, Městská policie, Zdravotnická záchranná služby LK, dopravní zdravotní služba, krizové řízení města Jilemnice, Centrum intervenčních a psychosociálních služeb LK, Oblastní charita a tzv. dětská skupina.

Po slavnostním přestřižení pásky následovala prohlídka budovy, kterou hostům představili jednotliví uživatelé. „Věřím, že v novém objektu budou všichni uživatelé spokojeni. Z pohledu uspořádání prostory splňují přísná kritéria, navíc finální úpravy už probíhají ve spolupráci s nimi,“ uvedl hejtman LK Martin Půta.

Podle ředitele Masarykovy městské nemocnice Jiřího Kalenského náklady na rekonstrukci dosáhly 18 mil. Kč, z nichž část poskytlo město Jilemnice a část nemocnice. V blízké době budou dokončeny venkovní úpravy a začne výstavba garáží pro Zdravotnickou záchrannou službu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky