Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistická sezona v Libereckém a Ústeckém kraji nekončí

Šírová Květa

  • 12. 08. 2010 15:06

Sdílet článek

Ničivé povodně o víkendu napáchaly v Libereckém a Ústeckém kraji velké škody a hned vzápětí rapidně poklesl počet turistů, bohužel i v nepostižených oblastech, kde mohou turisté bez rizika strávit dovolenou.

Strach z dovolené v těchto nepostižených oblastech se již začíná projevovat (poloprázdné hotely, penziony, restaurace) a ještě více prohlubuje negativní dopad na ekonomiku Libereckého a Ústeckého kraje.

Během několik málo dnů poklesly tržby a stagnují rezervace na konec měsíce, září i říjen. V Českosaském Švýcarskudosáhl propad 30 %. „Většina území národního parku je především pro pěší turisty dobře dostupná, zásadnější omezení lze očekávat pouze v bezprostředním okolí řeky Kamenice,“ říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: „Obavy z návštěvy národního parku nejsou namístě.“

Oproti minulému týdnu se počet turistů podstatně snížil i v Libereckém kraji, v Českém ráji zaznamenali podnikatelé pokles až o 35 % a v oblasti Krkonoš a Jizerek se ztráty pohybují mezi 40 - 50 %. „Úbytky klientů téměř o polovinu hlásí skoro každé z rekreačních zařízení, přitom ne všechna místa v Libereckém kraji byla postižena povodněmi," komentuje situaci Lidie Vajnerová, statutární náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch. “Oblasti jako Český ráj, Harrachov či Jablonecko povodněmi neutrpěly, a proto do těchto míst mohou turisté cestovat bez obav," doplňuje Vajnerová.

„Právě v tuto nelehkou dobu mohou čeští turisté svými dovolenými a výlety do nepostižených oblastí těmto dvěma krajům pomoci,“ uvádí ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška.

Více informací:

ČCCR - CzechTourism

Mediální oddělení

e-mail: media@czechtourism.cz 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky