Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

TULIPAN bude opět bojovat proti předsudkům

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 12. 2019 00:00
  • Magazín
  • Sociální

Sdílet článek

Boj proti předsudkům, jimž musí často čelit lidé s duševním onemocněním, je cílem už tradiční akce Týden s TULIPANEM. Pořádající Sdružení TULIPAN na destigmatizační kampani spolupracuje s Národním ústavem duševního zdraví. Letos se přehlídka koná v týdnu od 9. do 13. prosince. Během těchto dní se na pódiu na náměstí dr. Edvarda Beneše v Liberci představí jako součást adventních trhů hudebníci s handicapem i bez, pod vedením herečky a režisérky Jany Hejret Vojtkové vystoupí Herecké studio Divadla F. X. Šaldy s představením My jsme tu a proběhne také křest básnické sbírky Petra Havla. Návštěvníci se postupně mohou těšit například na mladou talentovanou zpěvačku Sabinu Uxovou, muzikálové melodie v podání Lukáše Randáka a Elis Ochmanové nebo kapelu Ornament. Ve čtvrtek 12. prosince proběhne další pokus o ustanovení Guinessova rekordu. Tentokrát se bude vytvářet z papírových tulipánů nápis NEBOJ SE.

Součástí Týdne s TULIPANEM bude i doprovodný program, v rámci kterého najdou návštěvníci na adventních trzích stánek sdružení s výrobky z chráněných dílen. „Jejich zakoupením přispějete na jejich provoz a podpoříte zaměstnávání osob s duševním onemocněním či jiným zdravotním znevýhodněním,“ sdělila vedoucí chráněných dílen Sdružení TULIPAN Šárka Feige,

Na trzích bude také k dispozici psycholampa, která poskytne zájemcům možnost vyzkoušet si, co prožívají lidé se schizofrenií.

Sdružení TULIPAN provozuje chráněnou dílnu, kde zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním. V rámci poradenských služeb pomáháme nejenom osobám se zdravotním znevýhodněním, kteří jsou našimi zaměstnanci, ale zároveň všem, kteří potřebují získat informace k řešení jejich problémů. Realizujeme i celou řadu kulturních, volnočasových  a vzdělávacích akcí, jejichž cílem je inkluze mezi zdravou a handicapovanou populací. Sdružení TULIPAN funguje od roku 2004.

TZ: Sdružení TULIPAN z.s.

  • TYDEN S TULIPANEM 2019 A5 leták (.pdf)
    858 kB
    12. 12. 2019 13:01

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky