Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Transformace pobytových služeb čeká i jablonecké centrum

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2015 15:21
  • Rozvoj

Sdílet článek

Celkem čtyřiadvacet klientek pobytového zařízení Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou by se mělo v budoucnu dočkat zcela nového způsobu bydlení a péče o ně. Stejně jako klientky z Mařenic se díky transformaci pobytových služeb přestěhují do nového.

„Osmnáct z nich najde příjemné zázemí ve zcela novém objektu, který vyroste v jablonecké ulici Erbanova na pozemku ve vlastnictví kraje. Dalších šest pak v bytech, které budou pronajaty pro nově vzniklou službu chráněného bydlení pro osoby se střední mírou podpory. Připomínám, že vizí takového zařízení je transformovat celou pobytovou sociální službu a umožnit uživatelům žít život v běžných podmínkách bez náznaků ústavního prostředí,“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí.

Budova, kde jsou v současné době klientky ubytovány, byla postavena již v roce 1910 a neprošla prakticky žádnou větší modernizací. Objekt je sice udržován, nicméně s ohledem na potřebu respektování zákonných požadavků na ubytovací službu jej za tímto účelem není možné nadále užívat.

Transformace pobytových služeb je financována prostřednictvím Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Rada kraje na svém zasedání 1. prosince 2015 schválila Transformační plán, který popisuje výchozí stav podpory pro uživatele pobytového zařízení ústavního typu a navrhuje nové zajištění služeb právě v komunitě jabloneckého Domova a Centra denních služeb.

Foto: Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky