Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Student Tomáš Novotný z Gymnázia Česká Lípa jede do Kapského Města na mezinárodní matematickou olympiádu

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 03. 2014 17:19
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Tomáš Novotný z oktávy Gymnázia Česká Lípa, jediný zástupce Libereckého kraje na národním finále matematické olympiády v Ostravě, vybojoval ve dnech 24. a 25. března skvělé 4. místo.

Svůj mimořádný talent prokázal i proto, že pouze vítěz se ostatním soutěžícím bodově vzdálil a daleko za Tomášem skončili i studenti z matematicky zaměřených gymnázií. Národního kola 63. ročníku Matematické olympiády v kategorii A se na základě výsledků v krajských kolech zúčastnilo 45 nejlepších středoškolských matematiků z celé České republiky. S

„Výborným umístěním si Tomáš současně zajistil nominaci do družstva, které bude reprezentovat Českou republiku na 55. ročníku Mezinárodní matematické olympiády letos v červenci  v Kapském Městě v Jihoafrické republice,“ prozradila ředitelka gymnázia Helena Paszeková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky