Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavbu náplavky zdržela námitka, kraj vybral firmu znovu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 07. 2024 10:08
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj bude pokračovat v úpravách dolního centra Liberce. Druhá etapa zamýšlené kultivace sídla okolí budovy krajského úřadu měla začít již letos na jaře. Kvůli námitce jedné z nevybraných stavebních firem u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), která se účastnila výběrového řízení, se začátek stavby zpozdil. Krajští radní na svém včerejším jednání vybírali firmu znova – vítězem je opět CL-EVANS, a to za nabídkovou cenu 130.315.554,24 korun včetně DPH.

„Liberecký kraj vybral již začátkem tohoto roku ze šesti uchazečů jednu dodavatelskou firmu – společnost CL-EVANS –, která měla náplavku a její okolí dokončit,“ uvedl náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky Zbyněk Miklík. „Vzhledem k námitce stavební firmy Gardenline, která byla účastníkem výběrového řízení, ale nevyhrála, jsme čekali na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. To jsme po čtyřech měsících obdrželi. Podle rozhodnutí ÚOHS Liberecký kraj, zadavatel veřejné zakázky, nedodržel zásadu transparentnosti, když posoudil podmínky účasti v zadávacím řízení u vybraného dodavatele jako splněné. U jednoho z nabízených materiálů podle rozhodnutí ÚOHS nebyla splněna minimální požadovaná hodnota parametru. Přesně se jednalo o kluznost dodávané žuly.“

Liberecký kraj se proti rozhodnutí úřadu neodvolal a požádal firmu CL-EVANS, stejně jako i další účastníky zadávacího řízení, o doplnění informací. „Jelikož vítěz původního výběrového řízení – tedy firma CL-EVANS – byla schopna informace doplnit, požadované podmínky dostát a její uvedené hodnoty odpovídají zadávacím podmínkám, vybrali jsme ji na včerejším jednání krajské rady znovu jako uchazeče, který předložil nejvýhodnější nabídku,“ doplnil náměstek Zbyněk Miklík.

V druhé etapě kultivace okolí krajského úřadu má být změněna podoba nábřeží řeky Nisy – úprava koryta řeky, náplavka, lávka, rampa, schodiště, hlavní vstup do budovy úřadu, park s kioskem, dětské hřiště a příjezdová komunikace a zpevněné plochy. K podpisu smlouvy by mohlo dojít po uplynutí 15denní námitkové lhůty, firma bude mít po oficiálním převzetí staveniště 330 dnů na dokončení.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky