Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavba kabinového bloku ve Frýdlantu pokračuje, kraj přispěl 10 milionů korun 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 07. 2024 14:27

Sdílet článek

Stavbu kabinového bloku, na který Liberecký kraj přispěl z programu „Podpora sportovní infrastruktury v Libereckém kraji 2024 – velké projekty“ částkou 9 milionů a 810 tisíc korun, si ve středu 3. července 2024 přijel do Frýdlantu prohlédnout hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Průvodce mu dělal místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Nově vyrůstající kabinový blok nahradil u zimního stadionu ve Frýdlantu staré a nevyhovující jednopodlažní kabiny. Sloužit má začít v omezené míře už na podzim, v plném režimu pak v druhém pololetí roku příštího.

Místostarosta Frýdlantu hejtmana kraje provedl stavbou a seznámil ho s tím, jak práce postupují, a ještě budou postupovat. „Od začátku roku stihli dělníci zbourat starý kabinový blok, postavit hrubou stavbu toho nového, jsou hotové rozvody kanalizace, vody a topení v přízemí stavby, namontovaná je fasáda a dělníci v přízemí odlili finální betonovou vrstvu, tedy podlahu,“ vypočítává místostarosta Jiří Stodůlka. Teď se pracuje na interiéru kabinového bloku. „Na řadě jsou sádrokartonáři či elektrikáři, kteří mají za úkol do konce září vytvořit ze spodního patra plně funkční kabiny pro frýdlantský hokejový klub tak, aby nedošlo ke zdržení v příští sezóně. Přes zimu se pak bude pokračovat s pracemi ve vrchním patře, kde vznikne zázemí pro tenisty, fotbalisty a další sportovní oddíly,“ dodává místostarosta.

Frýdlant přijde demolice starých a vybudování nových kabin pro sportovce na zhruba 68 milionů korun. Většina nákladů bude hrazena z městského rozpočtu, částku 9 milionů a 810 tisíc korun získá Frýdlant z dotace od Libereckého kraje z programu Podpora sportovní infrastruktury v Libereckém kraji 2024 - velké projekty. „Ta podpora kraje je vzhledem k celkové částce poměrně nízká, nicméně všichni jsme spoléhali na to, že tyto projekty by měly být financovány z Národní sportovní agentury. Že právě k financování takovýchto staveb je program agentury vyhlašován. Bohužel to vypadá, že Národní sportovní agentura má peněz buď málo nebo má zvláštně nastavené podmínky. Protože nikdo z Libereckého kraje u ní nebyl až na výjimky v posledních letech se svou žádostí úspěšný. Svou negativní zkušenost s tím má i Frýdlant, který na stavbu kabin žádal u Národní sportovní agentury o dotaci několikrát a pokaždé neúspěšně,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

V dotačním programu „Podpora sportovní infrastruktury v Libereckém kraji 2024 – velké projekty“ rozdělil letos Liberecký kraj celkem částku 39 488 414 korun, a to celkem mezi pět žadatelů.

„Pro Frýdlant je krajská dotace téměř 10 milionů korun významnou pomocí ve financování stavby nového kabinového bloku. Jsou to peníze, které jsme díky tomu ušetřili z městského rozpočtu a které mohou být použity na jiné potřebné věci ve Frýdlantu,“ kvituje s povděkem místostarosta Jiří Stodůlka.

Vedle nově stavěného kabinového bloku si hejtman Libereckého kraje Martin Půta prohlédl i zimní stadion a sportoviště za ním, kde v současné době probíhá rekonstrukce atletického oválu a štěrkový povrch tam již brzy nahradí tartan.

Text: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky