Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostové obcí Libereckého kraje si prohlédli prodejnu v Pěnčíně. Lidé se v ní obsluhují sami

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 08. 03. 2024 14:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Starostové obcí Libereckého kraje za účasti krajského radního Jiřího Ulvra si ve středu 6. března prohlédli bezobslužnou prodejnu v Pěnčíně u Jablonce nad Nisou. Ta byla před časem otevřena jako první tohoto druhu v kraji. Na jejich dotazy ohledně provozu odpovídal provozovatel a spolumajitel prodejny Josef Pulíček mladší.

„Na prohlídku bezobslužné prodejny v Pěnčíně se sjeli starostové a zástupci obcí, aby si prohlédli, jak takový systém funguje v praxi. Zajímalo je především, jak občané tento způsob prodeje přijali a mimo jiné i to, jestli se díky možnosti nakupovat i po běžné otevírací době zvýšily tržby prodejny,“ uvedl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

„Prodejna během dne funguje jako každý jiný obchod, tedy s obsluhou. Po zavírací době si může v klidu nakoupit každý, kdo má staženou aplikaci Contio nebo si nechal během otevírací doby vystavit zákaznickou kartu. Aplikace je ověřena prostřednictvím bankovní identity, aby byla známa totožnost a věk osoby, která do prodejny vstupuje. Při vydávání zákaznické karty zájemce vyplní formulář a správnost údajů ověří obsluha. Takže každý, kdo chce, má možnost si nakoupit v čase, který mu vyhovuje,“ doplnil radní Ulvr.

Prohlídky se zúčastnili i zástupci firmy Knowinstore, která do prodejny instalovala technické vybavení pro bezobslužný provoz. Starostové měli možnost seznámit se s technologickou i finanční náročností systému a zeptat se, co je v této oblasti zajímá.

Věřím, že díky dnešnímu setkání mají starostové více informací o tom, jaké jsou v této oblasti možnosti. Vše, co se dnes dověděli a co viděli jim může pomoci při rozhodování a následném spuštění obdobného režimu prodeje i v jejich obci,“ uzavřel Jiří Ulvr.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky