Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sportovní organizace v kraji si rozdělí 30 mil. Kč

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 08. 2017 14:39
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 8. srpna 2017 odsouhlasila rozdělení více než třiceti milionů korun ve dvou sportovních programech Dotačního fondu Libereckého kraje. Na podporu celoroční sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních klubech bude mezi 135 žadatelů rozděleno celkem 22.859.113 Kč o dotaci v dotačním programu 4.26 podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních klubech 2017. Na podporu sportovních akcí v kraji pak půjde celkem 7.181.250 Kč. Tato částka se rozdělí mezi 122 projektů.

„Mezi sportovní organizace se rozdělí naráz opravdu významná částka. Jde o potřebnou finanční injekci pro sportovní prostředí v kraji vzhledem k problémům s financováním sportu ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana, pověřený řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Původní alokace u dotačního programu na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže byla navýšena o 8 milionů korun a u dotačního programu na podporu sportovních akcí o 2 miliony korun a to z důvodu, abychom uspokojili projekty co nejvyššího počtu žadatelů o dotaci v obou programech. Jsem rád, že se z velké části tyto prostředky přesunuly z kofinancování sportovních investičních akcí,“ dodává hejtman Martin Půta.

Rada kraje rovněž odsouhlasila podporu dvou sportovních akcí zařazených mezi významné akce podporované Libereckým krajem v letech 2017-2021. TJ Doksy, z.s. díky tomu získá podporu ve výši 550.000 Kč na pořádání pěti ročníků EURO HER DOKSY a Cesta za snem, z.s. celkem 400.000 Kč na pětiletou organizaci Handy cyklo maratonu.

Navrhované rozdělení finančních prostředků v dotačních programech i dotace na akce ze seznamu významných akcí podporovaných Libereckým krajem musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém zasedání 29. srpna 2017.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky