Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sklářské školy v Kamenickém Šenově se ujme nový ředitel

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 02. 2014 15:46
  • Školství

Sdílet článek

Rada LK na svém zasedání 18. 2.  rozhodla, že od 1. března se stane novým ředitelem Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově doc. Mgr. A. Pavel Kopřiva, Ph.D.

Rada rovněž jmenovala od funkce ředitelky Pedagogicko-psychologické porady v České Lípě Mgr. Pavlu Šimánkovou.

Pavel Kopřiva, uznávaný umělec, vedoucí ateliéru Interaktivní média na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a od roku 2003 i učitel odborných předmětů právě šenovské školy, uspěl v konkurzu, který vyhlásil Liberecký kraj jako zřizovatel střední školy.

„Jsem ráda, že nový ředitel je znalý zdejšího prostředí sklářské školy a zároveň je obohacen pracovními a tvůrčími zkušenostmi i ze zahraničí. Věřím, že se rychle pustí do práce a přispěje k dalšímu rozvoji školy,“ komentuje volbu a nejbližší úkol ředitele radní Alena Losová.

Vedle Aleny Losové, předsedkyně konkurzní komise, se podíleli na výběru ředitele: Martin Půta, hejtman Libereckého kraje; Ing. Pavel Marek, generální ředitel firmy Preciosa Lustry Kamenický Šenov; Ak. soch. Jiří Dostál, odborník na oblast státní správy; Ak. mal. Petr Menš, zástupce pedagogických pracovníku SUPŠ Kamenický Šenov; PaedDr. Dana Rozkovcová, ředitelka Libereckého inspektorátu ČŠI a MgA. Petr Stacho, zástupce školské rady.

Rada rovněž rozhodla o vypsání dalších konkurzů, které souvisí se změnou školského zákona a z ní vyplývající nutností vyhlásit výběrová řízení na ředitele školských zařízení.

Konkurzy se týkají těchto příspěvkových organizací LK - škol a školských zařízení: Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace; Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Liberec, Kostelní 9, Integrovaná střední škola, Semily, 28. října 607, Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, Dětský domov, Dubá – Deštná 6.

„Nejbližší konkurz se uskuteční ve středu 19. února, kdy se sejde na své první schůzce konkurzní komise a bude posuzovat přihlášky uchazečů o místo ředitele Gymnázia v České Lípě. Zároveň stanoví datum samotného výběrového řízení,“ řekla ke konkurzům radní.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=_mza_QA56wI

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky