Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Skiareály zahajují sezonu. Přinese širší a delší sjezdovky, atrakce pro děti i něco dobrého na zub

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 10. 12. 2021 15:18
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Milovníky bílé stopy, sáňkování a zimních radovánek čeká na konci letošního a začátku příštího roku událostmi nabitá zimní sezona. Řadu novinek a různých atrakcí si uchystaly skiareály a lyžařská centra v Jizerských horách i Krkonoších.

„Zatím to vypadá, že letošní počasí bude lyžování a dalším zimním sportům přát. Liberecký kraj je tradičně cílem milovníků lyží a věřím, že po loňských omezeních budou letos sjezdovky žít. Provozovatelé připravili mnohá vylepšení a návštěvníci to jistě ocení,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Návštěvníky Sportovního areálu Harrachov od 10. prosince potěší zpráva o zavedení online prodeje skipasů a zřízení samoobslužného kiosku pro prodej a vrácení čipových karet. Odpadnou tak dlouhé fronty a bude možné se rovnou vydat na svah a užít si sněhovou nadílku. Návštěvníkům bude také sloužit ski depot – samoobslužná úschovna lyží a bot s vysoušeči.

Online služby a také věrnostní programy rozšířili a inovovali ve SkiResortu Černá Hora – Pec pod Sněžnou. Pro zjednodušení obsluhy v areálu vyrostly takzvané sKiosky, tedy výdejní automaty, ve kterých si lidé online zakoupený skipas vyzvednou.

Ve Špindlerově Mlýně se 11. a 12. prosince koná Špindl SkiOpening – slavnostní zahájení zimní sezóny s doprovodným programem; pro návštěvníky budou navíc připraveny skipasy za výhodné ceny. Areál letos nabízí Chytrou sezónku –  skipas, který platí v různých střediscích napříč střední Evropou: v Rakousku, Polsku anebo na Slovensku.

Lyžaři a snowboardisté se letos také mohou těšit na novinku. Provoz zahájí sjezdovka Nová Skalka v areálu Ještědu. Kromě toho lyžaře čeká zcela nový zážitek z večerního lyžování na sjezdovce dlouhé oproti stávajícím 300 metrům nově 1,5 kilometru. 

Na Ještědu také rozšířili stávající výukovou plochu o FunArenu, v níž děti naleznou sáňkařskou dráhu, tubing a dětský snow park. Rozšíření doznaly rovněž sjezdovky Slalomák, Liberecká a Beranova cesta. Na Ještědu navíc pořídili nový zasněžovací systém Snow Factory, který dokáže produkovat technický sníh bez ohledu na okolní teploty. Díky tomu se zahájení sezony uskuteční v sobotu 11. prosince. A na své si přijdou i chuťové pohárky: u výstupní stanice lanovky Nové Pláně se na první zákazníky těší nové občerstvení.

Ve Skiaréně Jizerky se rozjela nová odpojitelná čtyřsedačka s bublinou, která pohodlně obsluhuje lehkou Kostelní sjezdovku a sportovnější Slalomák. Na sjezdovkách přibyla také další sněžná děla a původně užší sjezdovky byly rozšířeny. Letos přichází na řadu modrá turistická sjezdovka, která méně zdatným lyžařům nabídne výrazně větší prostor. Od 11. prosince se tak je možno těšit na celkem 2 lanovky, 3 vleky a 4,9 kilometru sjezdovek.

A kde sdílet své zážitky? Milovníci sociálních sítí mohou využít facebookového profilu REGION LIBEREC.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky