Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní jmenovali nového ředitele sklářské školy v Železném Brodě

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 07. 2015 14:58
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje na svém jednání dne 14. července jmenovala do funkce nového ředitele Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě. Stal se jím MgA. Libor Doležal, který uspěl ve vyhlášeném  konkurzu. Ve funkci nahradí ředitelku školy akad. soch. Zdeňku Laštovičkovou, která na vlastní žádost končí pracovní poměr k 31. 7. 2015.

Youtube video

O místo ředitele školy se v konkurzu, který se uskutečnil dne 23. 6. 2015, ucházeli tři zájemci. O nejvhodnějším zájemci rozhodovala sedmičlenná konkurzní komise, která doporučila jmenovat do funkce MgA. Libora Doležala.

„Pan Libor Doležal byl jmenován na základě doporučení konkurzní komise, která zasedala 23. června. Vedle kvalifikačních předpokladů je jeho velkou výhodou znalost prostředí střední školy, jelikož zde působí již dvanáct let. U příležitosti jmenování nového ředitele, bych ráda poděkovala končící Akad.soch. Zdeňce Laštovičkové za její práci nejen ve funkci ředitelky. Ta věnovala 30 let svého života zdejší umělecké škole, z toho patnáct let jako ředitelka, a nyní odchází ze svého rozhodnutí do zaslouženého důchodu,“ říká Alena Losová, radní pověřená vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Libor Doležal, osmatřicetiletý umělec a pedagog, je absolventem brodské umělecké průmyslovky, následně úspěšně zakončil studium na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. V roce 2003 se vrátil jako pedagog na „domovskou“ střední školu. Jeho uměleckou a řemeslnou specializací je broušení skla a právě v této technice má například navázánu dlouhodobou spolupráci se sklárnou Moser. V pozici ředitele by rád školu vedl ve vzájemné harmonii výtvarného a technického směru vzdělávání, tedy výtvarných oborů Design skla a Produktový design a technického oboru Aplikovaná chemie.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky