Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje schválila dohodu o spolupráci mezi Libereckým krajem a Asociací pro rozvoj infrastruktury, z.s.

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 04. 2018 00:00
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Na včerejším zasedání schválila Rada Libereckého kraje dohodu o spolupráci s Asociací pro rozvoj infrastruktury, z.s (dále ARI). Jejím cílem je sjednocovat názory významných dodavatelů projektové a inženýrské přípravy, stavební realizace, správy a údržby, financování a poradenství. Liberecký kraj využije pomoc asociace zejména ve věci rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci zajištění veřejné autobusové dopravy v kraji.  

„Liberecký kraj obdržel dopis s nabídkou na spolupráci s Asociací pro rozvoj infrastruktury. Smluvní strany mají společný zájem na důkladném prověření otázek nabývání podílů v obchodních korporacích veřejnoprávními subjekty. Chceme využít těchto služeb zejména pro vyjasnění přístupu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci zajištění veřejné autobusové dopravy v našem kraji“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

ARI formou odborných diskuzí, návrhů a doporučení prosazuje jasná pravidla plánování, veřejného zadávání a řízení transparentních smluvních vztahů podle osvědčené mezinárodní praxe. Liberecký kraj chce využít služeb asociace pro vyjasnění problematiky v oblasti sporu s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (dále ÚOHS) ve věci zajištění veřejného dopravce v kraji. Dosavadní rozhodování ÚOHS ve věci zamýšleného nákupu akcií ČSAD Liberec, a.s. je pro Liberecký kraj negativní.  Pokud by se takto mělo přistupovat v podobných věcech i k dalším krajům, a obcím, znamenalo by to velké komplikace, nejen pro ně ale i pro jejich případné partnery. Z těchto důvodů má ARI zájem na vyjasnění přístupu ÚOHS a nabídla Libereckému kraji pomoc.

Asociace má zájem spolupracovat s krajem i v případném dalším navazujícím správním soudním řízení před Krajským soudem, případně též Nejvyšším správním soudem proti novému rozkladovému rozhodnutí ÚOHS.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky