Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První nezletilí cizinci bez doprovodu rodičů na území Libereckého kraje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 09. 2015 14:49
  • Magazín

Sdílet článek

V souvislosti s problematikou imigrantů dochází po mnoha letech v České republice k nárůstu počtu nezletilých cizinců bez doprovodu zákonných zástupců. Záchyt několika cizinců proběhl v Ústeckém kraji a v rámci spolupráce pomáhálo i Krajské ředitelství Policie ČR Libereckého kraje, odbor cizinecké policie.

„Po úkonech cizinecké policie budou dnes předáni tři nezletilí cizinci do péče pracovníků orgánu sociálně-právní ochrany dětí obecního úřadu obce s rozšířenou působností, kteří zajistí jejich umístění do školského zařízení,“ informuje hejtman LK Martin Půta. K tomuto účelu funguje jedno specializované zařízení v Praze a dvě specializované výchovné skupiny byly zřízeny při výchovných ústavech v Praze a další v Jihomoravském kraji.

V Libereckém kraji jsou služebny cizinecké policie v České Lípě, Liberci a Semilech, kde zajišťují hlavní výkon této agendy. Náklady hradí státní dotace na výkon sociálně-právní ochrany dětí. Pracovníci Krajského úřadu Libereckého kraje byli již v předstihu v přímém kontaktu se všemi zainteresovanými institucemi. Na možný nárůst nezletilých cizinců bez doprovodu jsou orgány sociálně-právní ochrany metodicky připraveny.

V této souvislosti je také hejtman LK Martin Půta v kontaktu s vedením Krajského ředitelství Policie ČR pro Liberecký kraj.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky