Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt americké televize představuje hrady a zámky Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 08. 07. 2024 13:03
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Pořad o Libereckém kraji představuje nejnovější přírůstek do série programů americké televizní stanice Czech-American TV. Epizoda se zaměřuje se na hrady, zámky a další zajímavé destinace v tomto regionu. S Libereckým krajem spolupracuje tato televize již deset let.

„V našich pořadech mohou diváci vidět mnoho krásných památek, tajuplných hradů, zámků, unikátní přírodu a další zajímavá místa. A také světoznámou tradici výroby skla a skleněných výrobků v oblasti Křišťálového údolí,“ uvedl John Honner, ředitel televize a americký producent českého původu

Czech-American TV je americká nekomerční televizní společnost, která nedávno oslavila dvacáté první výročí od svého založení. Důležitou základnu pro fungování této organizace tvoří profesionálové společně se studenty z mnoha českých a amerických středních škol a univerzit. Jejich výstupy propagují Českou republiku jako zajímavou turistickou destinaci. Navíc ukazují bohatství její kultury a historie. Všechny vysílané pořady a její webové stránky jsou pouze v angličtině.

„Snažíme se prezentovat Liberecký kraj a jeho krásy i mimo naší zem. Pochopitelně, Spojené státy jsou dalekou destinací a počet turistů odtud není nijak vysoký. Přesto je důležité udržovat povědomí o krásách a zajímavostech našeho kraje,“ doplnila Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Streamované programy na webu televize jsou od roku 2003 tak unikátní a jedinečné, že si brzy našly desítky tisíc diváků nejen v USA, ale dokonce i po celém světě. V dnešní době televize vysílá pro více než šest milionů domácností na několika amerických kabelových televizích.

Pořad je k vidění na webových stránkách Czech-American TV v sekci Broadcast. Záznam aktuálního vysílání o Libereckém kraji lze sledovat dalších šest měsíců a nechybí zde ani archiv odvysílaných televizních pořadů a informace o dalších projektech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky