Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pořadatelé významných sportovních akcí mohou žádat o krajskou dotaci

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 28. 06. 2023 12:10
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

O poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje mohou žádat pořadatelé významných sportovních akcí a sportovních akcí mimořádného významu, které se budou v roce 2024 konat na území Libereckého kraje – například mistrovství světa, mistrovství Evropy nebo světový pohár. Podat supliku lze nejpozději do 30. září tohoto roku.

„Chtěli bychom vyzvat pořadatele, kteří na území našeho kraje v roce 2024 plánují uskutečnit významnou sportovní akci nebo sportovní akci mimořádného významu a budou na tuto akci žádat o peněžní podporu z rozpočtu Libereckého kraje, aby si žádost o poskytnutí dotace podali nejpozději do 30. září letošního roku,“ řekl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost .„S podporou takové akce musíme počítat již při tvorbě rozpočtu kraje na další rok, proto potřebujeme informace mít nejpozději do konce září."

Podpora významných sportovních akcí a sportovních akcí mimořádného významu konaných na území Libereckého kraje je jednou z priorit plánu rozvoje sportu – stěžejního dokumentu, který určuje priority kraje v oblasti sportu na území Libereckého kraje.  „V letošním roce jsme takto podpořili například Mistrovství světa juniorů v hokejbale nebo závod světového poháru v orientačním běhu,“ dodal náměstek.

Bližší informace k žádostem poskytne vedoucí oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti Krajského úřadu Libereckého kraje Tomáš Pokorný (tel: 485 226 646, e-mail: tomas.pokorny@kraj-lbc.cz). Formulář žádosti je k dispozici na dotačním webu Libereckého kraje: Tělovýchova a sport | Dotace (kraj-lbc.cz).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky