Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pokračuje zadávací řízení na výběr autobusových dopravců na léta 2014 – 2024

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 06. 2013 13:16
  • Ekonomika

Sdílet článek

Rada kraje rozhodla o pokračování zadávacího řízení veřejné zakázky Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“.

Následně na základě vyhodnocení celého zadání a projednání návrhů na změny a aktualizace zadávací dokumentace byla zastupitelstvu předložena ke schválení aktualizovaná dokumentace „Odůvodnění veřejné zakázky“, která byla po drobné změně schválena.

Dalším krokem je schválení aktualizovaného zadání zadávacího řízení veřejné zakázky.

Veřejnou zakázku administruje externí administrátor - společnost KORID LK, spol. s r.o.

Vymezení předmětu VZ:  Veřejná zakázka na služby

Cílem zadávacího řízení je podle radního pro dopravu Vlůadimíra Mastníka  vybrat dopravce, kteří budou v oblastech Libereckého kraje, na následně určených linkách a spojích poskytovat pro Liberecký kraj jako zadavatele veřejné služby ve veřejné linkové dopravě za účelem zajištění dopravní obslužnosti v Libereckém kraji.

Předmětem zadávacího řízení je pak zajištění výkonu veřejných služeb v přepravě cestujících veřejnou linkovou dopravou v období s předpokládaným počátkem od 14. prosince 2014 (nejpozději od 1. ledna 2015) do dne předcházejícího termínu celostátní změny jízdních řádů v prosinci 2024 na vymezených částech území Libereckého kraje.

Předpokládaná hodnota VZ: předpokládaná hodnota veřejné zakázky (tj. cena dopravního výkonu) bude činit částku 4 074 337 000 Kč (při maximálním dopravním výkonu, tj. navýšeném oproti stávajícímu stavu o 20%, a bez zohlednění příjmů Zadavatele z jízdného). Jedná se o významnou zakázku ve smyslu § 16a ZVZ. Předpokládané příjmy z jízdného, dle předkladatele činí 1 471 857 000 Kč.

Financování VZ: bude zajištěno prostřednictvím odboru dopravy Libereckého kraje průběžně po dobu trvání zakázky v období let 2014 až 2024 z výdajového limitu resortu stanoveného schváleným rozpočtem kraje na příslušné rozpočtové období. Na základě vyhodnocení jednotlivých nabídek bude před podpisem smlouvy předložena Zastupitelstvu kraje finanční alokace dle nejvýhodnější nabídky podle stanovených kritérií v zadávací dokumentaci ke schválení závazku kraje na desetileté období Celé zadání je připraveno svým rozsahem v rozmezí + - 20% tak, aby zadavatel mohl reagovat na podstatné změny v potřebách kraje. 

Druh zadávacího řízení: otevřené řízení - § 27 ZVZ.

Termíny: 16. 9. 2013 do 10:00 - konec lhůty pro podání nabídek, 16. 9. 2013 v 10:00 - otevírání obálek s nabídkami, druhá polovina září až říjen 2013 - posouzení kvalifikace uchazečů (termín stanoven s ohledem na možnou potřebu objasnění informací či dokladů k prokázání kvalifikace, apod.), listopad až prosinec 2013 - hodnocení a stanovení pořadí nabídek (termín stanoven s ohledem na možnou potřebu vysvětlení nabídkových cen, vysvětlení nabídek, apod.).

 

Jak zdůraznil náměstek hejtmana LK pro ekonomiku Marek Pieter závěrem je nutné zmínit, že celý proces aktualizace zadání byl připravován ve shodě s širokým konzultačním týmem, odůvodněné změny byly postupně zapracovávány tak, aby celé zadání bylo bez zjevných nedostatků, transparentní a s rovným přístupem ke všem možným uchazečům. Důležitou změnou jsou hodnotící kriteria a podmínky plnění smlouvy mezi zadavatelem a vítězným uchazečem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky