Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Plnění příjmů krajského rozpočtu je o téměř 10% lepší než se předpokládalo

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 10. 2014 13:13
  • Ekonomika

Sdílet článek

Rada kraje na svém včerejším zasedání projednala zprávu o plnění rozpočtu kraje za období od ledna do září 2014, tj. za 3. čtvrtletí letošního roku. Konstatovala, že rozpočtované příjmy jsou plněny na 84,3 %, tzn. o téměř 10% více, než předpokládal rozpočet.

Tato skutečnost je ovlivněna zejména vyšší tvorbou daňových příjmů a celkovým objemem poskytnutých dotací z jiných rozpočtů v hodnoceném období.

„K příznivému hodnocení plnění rozpočtu kraje k 30. září 2014 přispívá rovněž i nižší čerpání výdajů, které v jednotlivých kapitolách rozpočtu kraje, tak i v čerpání výdajových limitů jednotlivými resorty kraje nepřesahuje 72 % z celkového objemu výdajů roku 2014,“ vysvětlil náměstek hejtmana LK Marek Pieter.

Konečný výsledek hospodaření roku 2014 bude podle něho znám v roce 2015. Případné kladné saldo bude přednostně použito na předfinancování již realizovaných projektů s podporou EU v kapitole 923 a přípravu projektů pro další rozpočtové období. 

Viz také: http://youtu.be/g5tbP-P0rgE

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky