Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

OSTARA byla oceněna ombudsmanem

Bc. Petra Sedláčková

odborný zaměstnanec - Individuální projekt LK ,,Podpora procesů v rámci reformy péče o duševní zdraví v Libereckém kraji"

  • 01. 02. 2024 14:53
  • Sociální

Sdílet článek

Příspěvková organizace Libereckého kraje, OSTARA, byla veřejným ochráncem práv označena za organizaci s dobrou praxí v sociálních službách.

Veřejný ochránce práv byl v OSTAŘE na třídenní návštěvě za účelem sledování naplňování práv lidí s postižením v souvislosti s dodržováním závazků ČR vyplývajících z Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením. Návštěva ombudsmana ocenila kvalitu poskytované služby především v oblasti podpory klientů v maximálním využití jejich potenciálu a zapojení do komunity. Citace z jeho vyjádření: "Ukázalo se, že v mnoha oblastech můžete svou dobrou praxí inspirovat i jiná zařízení. Budu proto rád, když budete tuto praxi v budoucnu sdílet nejen s jinými zařízeními, ale třeba také v rámci osvětových akcí Kanceláře veřejného ochránce práv."

OSTARA, p. o. působí na Novovorsku a je první organizací, která prošla v Libereckém kraji procesem transformace. Bytové domy pro uživatele služby byly postaveny v rámci projektu „Transformace pobytového zařízení – Domov pro osoby se zdravotním postižením Mařenice, p. o.“, reg. č. CZ.1.06/3.1.00/07.08414, spolufinancovaného Libereckým krajem a z Evropské unie – ERDF v rámci Integrovaného operačního programu.

V transformované službě jde především o začlenění lidí s mentálním postižením do běžné společnosti, aby tito lidé nemuseli žít v ústavech, ale v malých komunitních službách, které se co nejvíce podobají přirozenému prostředí.

Mgr. Petra Berglová (dříve Bröcklová)

ředitelka organizace

 

mobil: + 420 739 370 690

e-mail: berglova@ostara.cz  

web: www.ostara.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky