Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odpovědnost za škodu při výkonu veřejné moci

JUDr. Němec Jiří

  • 05. 06. 2008 00:00
  • 106/1999

Sdílet článek

[id:6596|autor:JUDr. Němec Jiří|email:jiri.nemec@kraj-lbc.info|telefon:485 226 463|mobil:|aktualizace:]

1. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí náhrady škody způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu v samostatné působnosti, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
2. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí regresivní úhrady škody státu, způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu v přenesené působnosti, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
3. Úplný chronologický seznam případů poskytnutí regresivní úhrady škody obcím, způsobené Vaším krajem v důsledku vydání nezákonného rozhodnutí nebo provedení nesprávného úředního postupu obcí v samostatné působnost na základě nesprávného právního názoru Vašeho kraje, a to včetně údaje o výši poskytnuté náhrady a důvodu vzniku škody (vč. označení a stručné charakteristiky proběhnuvšího nebo probíhajícícho správního řízení nebo jiné věci, na jejichž základě vznikla škoda vč. údaje o dni nabytí právní moci rozhodnutí, kterým bylo příslušným orgánem nezákonné rozhodnutí zrušeno nebo změněno).
4. Úplný chronologický seznam všech případů uplatnění nároku Vašeho kraje na regresivní úhradu škody vůči úředníkům a jiným zaměstnancům Vašeho kraje, a to v návaznosti na případy uvedené v bodě 1 až 3, vč. uvedení výše uplatněného nároku a kroků podniknutých k jeho vymožení.
Vše od 1. 1. 2007.

Odpověď:
Žádné náhrady škody a regresní náhrady ve smyslu zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu při výkonu veřejné moci, nebyly ve Vámi sledovaném období od 1. 1. 2007 Libereckým krajem, resp. krajským úřadem, nikomu poskytnuty.  




 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky