Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obchodní akademie v Liberci bude vyučovat v nových prostorech

Ing. Vrzáčková Petra

vedoucí oddělení projektů financovaných z ESI fondů

  • 18. 07. 2013 09:17
  • Rozvoj

Sdílet článek

Obchodní akademie v Šamánkově ulici v Liberci bude od nového školního roku využívat k výuce studentů nové prostory, které byly vybudovány v rámci rekonstrukce půdních prostor stávající budovy školy. Studenti školy i vyučující tak dostanou dárek k 150. výročí založení nejstarší ekonomické školy v České republice.

Díky evropským dotacím vznikly z původních půdních prostor, které dosud sloužily škole pouze jako skladiště, nové moderní učebny a knihovna včetně souvisejícího zázemí. Prostory tedy poskytnou nejen možnosti rozšířit kvalitu výuky, ale také možnosti vhodného využití času studentů mezi výukovými bloky. Největší učebna s 32 počítači bude sloužit pro výuku odborných i všeobecně vzdělávacích předmětů. Další počítačová učebna bude využívána pro předměty Informační technologie a Písemná a elektronická komunikace. Pro prakticky orientované volitelné předměty Fiktivní firma a Aplikovaná ekonomie bude k dispozici třetí učebna.

Nově vzniklé prostory nabídnou zázemí převážně pro nově zavedený vzdělávací obor veřejnosprávní činnost.

Projekt zároveň pomohl škole řešit částečně nevyhovující stav budovy, kdy původní střešní konstrukce vykazovala téměř havarijní stav a hrozilo nebezpečí úrazu či škody na majetku.

Samotné stavební úpravy byly zahájeny v srpnu roku 2012 a dokončeny byly na konci května 2013. Práce byly provedeny stavební firmou INTERMA a.s., která byla vybrána na základě výběrového řízení. Celkové náklady projektu činí 11,5 mil. Kč.

Projekt, jehož realizátorem je zřizovatel školy – Liberecký kraj, je spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a zároveň je součástí Integrovaného plánu rozvoje města Liberec – zóna Lidové sady.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky