Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový platební portál i obnovitelné zdroje. Liberecký kraj bude čím dál chytřejší

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 03. 07. 2024 15:53
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jaké chytré technologie plánuje Liberecký kraj v příštích třech letech využívat k tomu, aby pozitivně ovlivnil život svých obyvatel? Odpovědi přináší nový Akční plán koncepce Chytřejší kraj pro Liberecký kraj na roky 2024 až 2026.

Akční plán koncepce Chytřejší kraj pro Liberecký kraj 2024-2026 schválilo krajské zastuptelstvo na svém červnovém zasedání. Dokument vytyčuje aktivity, jejichž plnění se očekává ve tří- až čtyřletém horizontu. Cílem kraje je nasměrovat jeho budoucí aktivity v oblasti využívání chytrých technologií tak, aby pozitivně ovlivňovaly život  zdejších obyvatel.

V příštích letech se tak Liberecký kraj soustředí na využití moderních technologií v oblastech prezentace kulturního dědictví a cílů cestovního ruchu. Již na podzim zprovozní platební portál pro občany v rámci elektronické komunikace a kyberbezpečnosti a tím zajistí rychlou a kvalitní komunikaci úřadu s obyvateli a institucemi. Dále zmodernizuje péči v sociální oblasti a ve zdravotnictví a půjde příkladem ve využívání fotovoltaických elektráren a obnovitelných zdrojů v rámci energetického managementu a hospodaření s vodou.  Pro studenty na středních školách zajistí digitální technologie při vzdělávání a postará se o provázání spolupráce mezi veřejnou správou a akademickým a podnikatelským sektorem.

„Aktivity realizované v rámci Chytřejšího Libereckého kraje jsou naším závazkem vůči budoucnosti našeho regionu. Věřím, že moderní technologie a inovace mohou výrazně zlepšit kvalitu života našich obyvatel, zvýšit efektivitu veřejných služeb a přispět k udržitelnému rozvoji," doplnil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Podrobnější informace k Akčnímu plánu koncepce „Chytřejší kraj pro Liberecký kraj“ 2024-2026 se nalézají na odkazu www.kraj-lbc.cz/chytrejsi-kraj, a to včetně mnoha dalších podkladů. O novinkách pravidelně referuje magazín webu 1012plus.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky