Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náhradní rodinná péče

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 26. 01. 2023 12:35
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval odpovědi na dotazy týkající se náhradní rodinné péče, na které Krajský úřad Libereckého kraje zaslal následující odpovědi:

1.Pro kolik dětí ve věku 0-3 roky je v Libereckém kraji vyhledávána náhradní rodinná péče ke dni vypracování odpovědi na Žádost o poskytnutí informace. O jakou formu NRP se u těchto dětí jedná.

2. Pro kolik dětí ve věku 3-6 let je v Libereckém kraji vyhledávána náhradní rodinná péče ke dni vypracování odpovědi na Žádost o poskytnutí informace. O jakou formu NRP se u těchto dětí jedná.

Odpověď na dotaz 1 a 2:

Krajský úřad Libereckého kraje ke dni vypracování odpovědi vede:

  • 2 děti, kterým je potřeba zprostředkovat NRP formou osvojení ve věku 0-3 roky,
  • žádné dítě, kterému je potřeba zprostředkovat NRP formou osvojení ve věku 3-6 let,
  • 10 dětí, kterým je potřeba zprostředkovat NRP formu pěstounské péče ve věku 0-3 roky,
  • 8 dětí, kterým je potřeba zprostředkovat NRP formou pěstounské péče ve věku 3-6 let.

V 7 případech konkrétních dětí z evidence úřadu aktuálně probíhá proces seznamování s vytipovanými žadateli o zprostředkování náhradní rodinné péče.

3. Probíhá v současné době k Libereckém kraji Příprava pro žadatele o NRP? Pokud ano, kolik je v ní zařazeno žadatelů? Kolik z nich je žadatelů o přechodnou a kolik o dlouhodobou pěstounskou péči. Pokud ne, kdy je plánováno spuštění této přípravy a kolik žadatelů na ni čeká. Kolik z nich je žadatelů o přechodnou a kolik o dlouhodobou pěstounskou péči.

Odpověď:

Aktuálně probíhá první příprava letošního roku, která byla zahájena v měsíci lednu. V této přípravě jsou troje žadatelé o pěstounskou péči na přechodnou dobu (6 osob), jedni žadatelé o dlouhodobou pěstounskou péči (2 osoby) a čtvery žadatelé o osvojení (6 osob, dva páry, dvě samožadatelky).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky