Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mimořádné přerušení železniční dopravy mezi Ebersbachem a Žitavou a Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem v důsledku vandalismu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 10. 2024 12:25
  • Doprava

Sdílet článek

Od večerních hodin v pondělí 14. 10. 2024 je zcela zastavena železniční doprava mezi Ebersbachem a Žitavou a mezi Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem. Důvodem úplného zastavení provozu je porucha zabezpečovacího zařízení způsobená opětovným úmyslným poškozením optického kabelu. Zásadní narušení se týká linek RE 2 a RB 61 mezi Ebersbachem a Žitavou a linky L7 mezi Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem. Porucha zabezpečovacího zařízení se dotýká také informačních systémů na německých nástupištích: Zrušené spoje se nezobrazují.

Pro úseky přerušeného provozu byla zřízena mimořádná autobusová doprava, tudíž v současné době jezdí na každém z těchto úseků dva autobusy bez pevného jízdního řádu. To znamená, že všechna spojení, bohužel, nelze spolehlivě nahradit. Prosíme naše cestující o pochopení a omlouváme se za způsobené nepříjemnosti.

Vadné zabezpečovací zařízení je součástí železniční infrastruktury provozované společností DB InfraGO. Správce infrastruktury v současné době vyhodnocuje rozsah poškození, takže je třeba počítat s tím, že trať bude uzavřena po celý den. V současné době není možné učinit žádné další prognózy týkající se obnovení železniční dopravy.

Další informace budou následovat.

Prosíme tímto naše cestující, aby počítali s možnými komplikacemi při svých cestách.

TISKOVÁ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI DIE LÄNDERBAHN

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky