Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Medvídek Nebojsa se zrodil i díky penězům z kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 01. 2021 11:23
  • Magazín
  • Sociální

Sdílet článek

Čtyřicet tisíc korun. Tolik činí krajská dotace občanskému sdružení D.R.A.K. na literární projekt nazvaný Medvídek Nebojsa – co nevíš, Nebojsa ti poradí. Pod tímto názvem vyjde  kniha pro rodiče dětí do tří let. Jejími autory jsou samotní pracovníci občanského sdružení, ilustrace se ujala jedna z klientek chráněné dílny. Kniha se bude distribuovat zdarma; 150 výtisků obdrží vybrané rodiny.

„Text knihy je jednoduchý, aby při čtení nezdržoval a byl pochopitelný. Ke každé z kapitol vývoje dítěte je přiřazen obrázek s medvídkem Nebojsou, který vykonává v daný věk dítěte určitou činnost,“ uvedl ředitel D.R.A.K.u Ladislav Kořínek.

Ke každému výtisku dostanou rodiče pro dítě textilního medvěda Nebojsu, který knihou provází. Hračky šijí zaměstnanci chráněných dílen D.R.A.K.u. Kniha bude přeložena do německého a anglického jazyka, chystá se taktéž vydání v romském jazyce. Více informací lze získat na webových a facebookových stránkách organizace.

Kromě Libereckého kraje se dostalo knize podpory také od Nadačního fondu Lasvit a pojišťovny Kooperativa.

TZ: D.R.A.K.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky