Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj žádá o dotace na zateplení středních škol

Šírová Květa

  • 18. 03. 2013 16:51
  • Ekonomika

Sdílet článek

Na začátku března předložil Liberecký kraj do XLIV. výzvy Operačního programu Životní prostředí tři žádosti o podporu na zateplení školských zařízení.

„Získané prostředky budou použity na zateplení Střední školy gastronomie a služeb, Dvorská v Liberci s celkovými předpokládanými náklady ve výši 15 082 650 Kč. Dále na zateplení dvou objektů Střední školy strojní, stavební a dopravní, Truhlářská v Liberci s celkovými předpokládanými náklady na objekt A ve výši 12 882 870 Kč a na objekt B ve výši 6 221 215 Kč,“ říká Marek Pieter, ekonomický náměstek hejtmana LK s tím, že Liberecký kraj připravuje dokumentace pro podání žádostí do stejného operačního programu na zateplení dalších škol. Bude se jednat o Střední školu hospodářskou a lesnickou - Frýdlant, Gymnázium - Česká Lípa, Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště - Česká Lípa a Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou, Železný Brod.

V rámci projektu dojde k zateplení budov a také k výměně veškerých otvorových výplní. Hlavním cílem je úspora nákladů na energie a úspora CO2.

„V tuto chvíli Liberecký kraj očekává, zda v rámci hodnocení uspěje a bude mu přiřknuta dotace na tyto tři projekty ve výši bezmála 34,2 milionů korun,“ dodává Pieter.

Žádosti o podporu v rámci prioritní osy 3 byly přijímány od 22. února 2013 do 7. března 2013.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky