Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vítá změnu územního plánu města. Bude tak moci navýšit počet míst na gymnáziu

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 06. 09. 2024 16:31
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Změnu územního plánu včera schválili liberečtí městští zastupitelé. Statutární město Liberec mělo k návrhu Libereckého kraje o navýšení kapacity na Gymnáziu F. X. Šaldy gymnáziu zprvu zamítavý přístup. Pro kraj schválení znamená možnost postavit nový pavilon s dalšími učebnami, a tím by škola mohla otevřít v každém ročníku čtyřletého gymnázia o třídu navíc.

„Změnu přístupu města a jeho územního plánování, stejně tak jako odsouhlasení námi navrhované úpravy územního plánu jedině vítáme. To, o co jsme statutární město Liberec žádali a měli podloženo i posudkem ČVÚT, ale dostávali jsme spíše zamítavé signály, nakonec prošlo. Za to bych chtěl městskému zastupitelstvu poděkovat,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Jsem rád, že město tímto podpořilo krajský plán podpory všeobecného vzdělávání.“

Liberecký kraj počítal s navýšením počtu míst na Gymnáziu F. X. Šaldy v liberecké Partyzánské ulici. Do stávajících prostor by se ovšem nové třídy nevešly, proto kraj naplánoval stavbu nového pavilonu s dalšími učebnami. „Celý projekt ale stál právě na změně libereckého územního plánu. Ten jsme neměli jistý, proto jsme se zhotovitelem ani nemohli podepsat smlouvu,“ vysvětlil náměstek Zbyněk Miklík. „Za rozhodnutí zastupitelů města jsem rád, nyní musíme dotáhnout vše potřebné pro zahájení projektu. Věřím, že prodleva ze strany města nevnese do projektu nějaké případné zdržení.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky