Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj intenzivně pracuje na přípravě rozpočtu 2014

Šírová Květa

  • 15. 07. 2013 12:31
  • Ekonomika

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje, všechny jeho příspěvkové organizace, úředníci i politici nyní intenzivně pracují na přípravě rozpočtu pro rok 2014 a rozpočtovém výhledu na období let 2014 – 2017.

„Na rozpočtech pro další rok v současné době pracuje většina organizací. Je to z důvodu náročnosti posouzení co vše bude třeba financovat a hlavně, kde se bude dát ušetřit. Liberecký kraj také nabídl svůj rozpočet široké veřejnosti prostřednictvím webové aplikace Rozklikávací rozpočet. Lidé tak mohou klást dotazy a podávat připomínky nejen k současnému rozpočtu kraje a jeho čerpání, ale také ke tvorbě rozpočtu na rok 2014,“ říká Marek Pieter, ekonomický náměstek hejtmana LK s tím, že v roce 2014 chce kraj přihlédnout také k potřebám samotných obyvatel, pokud budou smysluplné a bude možné na ně uvolnit finanční prostředky.

Výchozím rámcem pro zpracování návrhu rozpočtu 2014 je skutečnost, že příjmový rámec rozpočtu kraje na rok 2014 bude srovnatelný s úrovní finančních příjmů kraje rozpočtovaných pro rok 2013 tzn., že nelze předpokládat výrazné změny v limitech výdajů kraje pro rok 2014. S ohledem na předpokládanou výši krajem dosažitelných předpokládaných příjmů pro rok 2014 je proto nutné chápat rozpočet kraje 2014 jako úsporný, v němž hlavními prioritami budou:

 

Ø  závazky kraje vyplývající z uzavřených smluvních včetně závazků splátek úvěrů, půjček a finančních výpomocí a z nich plynoucích úroků,

Ø  závazky kraje vyplývající z přijatých usnesení orgánů kraje,

Ø  závazky kraje vyplývající z plnění povinností uložených zákony a výkonem přenesené státní správy, 

Ø  ostatní závazky kraje vyplývající ze samostatné působnosti kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky