Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

SVÍTÍME ŽLUTĚ, PROTOŽE EDUCA WEEK LIBEREC | týden vzdělání a práce v Libereckém kraji | 7. - 13. 10. 2024

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká knihovna se chystá na fórum sociální ekonomiky ForSEk 24

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 05. 09. 2024 13:09
  • Rozvoj

Sdílet článek

Kudy vede společná cesta k udržitelné budoucnosti pro byznysové a sociální firmy a jak se na ní mohou navzájem podpořit? I o tom bude již třetí ročník fóra sociální ekonomiky ForSEk 24, který se chystá na 23. října v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Záštitu nad akcí převzali Jiří Ulvr, člen rady kraje pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova a Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Program je určený především třem cílovým skupinám, a to sociálním podnikům a zájemcům o sociální ekonomiku a podnikání, zástupcům samospráv a zástupcům velkých korporátních firem. Ty se aktuálně připravují na povinnost nefinančního ESG reportingu, to jest zpráv o udržitelnosti podnikání v oblasti environmentální, sociální a managementu,“ přiblížil Jiří Ulvr.

Na ForSEku představí Ondřej Závodský z oddělení sociálního podnikání ministerstva práce a sociálních věcí novinky týkající se Zákona o sociálním podnikání a Strategie sociální ekonomiky v České republice. Zástupci CIRA Advisory s.r.o. shrnou aktuální dění na poli ESG a povedou workshop na téma Greenwashing.

Jako dobrý příklad odpovědného veřejného zadávání se představí město Jičín a jako příklad propojení sociálního podniku a velké firmy budeme moci potkat zástupce hořického sociálního podniku BeeMaty. Workshop na téma ESG pro obce a sociální podniky povede Jana Smetanová z Centra investic, rozvoje a inovací z Hradce Králové. „Program bude složený z prezentací, panelových diskuzí i workshopů, neustále je doplňován a ještě není finální. Aktuální informace je možné sledovat na webu fóra http://www.forsek24.cz,“ dodal Jiří Ulvr.

Na ForSEku bude podepsáno memorandum o spolupráci mezi Agenturou regionálního rozvoje a Ministerstvem práce a sociálních věcí, jež položí pomyslný základní kámen ke vzniku nového kontaktního místa pro sociální podniky, které se zapojí do celorepublikové sítě SPointů.

Celým fórem bude provázet Vojtěch Koval, mimo jiné autor a moderátor podcastu Loopa, zabývající se tématem udržitelnosti a cirkulární ekonomiky a tím, jak si v této oblasti vede český byznys i společnost samotná.

Fórum sociální ekonomiky pořádá v rámci podpory rozvoje sociální ekonomiky a sociálního podnikání v Libereckém kraji Agentura regionálního rozvoje spol. s r.o. ve spolupráci s družstvem TEXman a Tematickou sítí pro sociální ekonomiku TESSEA ČR, z.s. Více informací i přihlašovací formulář jsou k nalezení na webu https://www.forsek24.cz/. Kontaktní osobou je Zuzana Rengerová, e-mail z.rengerova@arr-nisa.cz, telefon 602 343 643.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky