Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lhůta pro zpracování smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 11. 09. 2024 09:42
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požaduje poskytnutí:

  1. Spisového a skartačního řádu Libereckého kraje,

2. informace, v jaké lhůtě je Krajský úřad Libereckého kraje povinen zpracovat smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti a podle kterého zákona či interního předpisu,

3. interního předpisu podle bodu 2, je-li požadovaná informace obsažena v dokumentu tohoto typu.

KÚ LK k požadavkům žadatele uvedl:

  1. Přílohou č. 1 zaslal aktuální Spisový řád platný od 14.1.2020.
  2.  K bodu 2 a 3 žádosti uvedl, že zpracování smluv o smlouvách budoucích o zřízení služebnosti spadá do samostatné působnosti Libereckého kraje, tedy samostatného výkonu samosprávy kraje, nejedná se o přenesenou působnost, kdy kraj vykonává státní správu, kterou na něj stát v určitém rozsahu přenesl a kde jsou stanoveny lhůty pro vyřízení. Lhůty pro zpracování uvedených smluv nejsou zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), v platném znění, řešeny.

Liberecký kraj má schválenou Směrnici Rady Libereckého kraje č. 1/2005 pro nakládání s nemovitým majetkem kraje, ve znění novelizace č. 3, kde jsou popsány postupy a procesní pravidla při vyřizování veškerých majetkoprávních operací, tj. např. jaké podklady je nutné doložit k předmětné operaci, nutné schvalovací procesy apod., avšak nejsou zde stanoveny žádné lhůty pro zpracování.

Majetkoprávní oddělení odboru investic a správy nemovitého majetku vyřizuje veškeré žádosti týkající se nemovitého majetku kraje (např. zřizování služebností, úplatné a bezúplatné převody, nájmy, …) s ohledem na množství přijatých žádostí, kdy tento počet se pohybuje ročně kolem 1000-1100 žádostí, a také s ohledem na personální obsazení oddělení.

 

  • Priloha 2 Smernice RK 1 2005 novel 3 (.pdf)
    215 kB
    11. 09. 2024 09:46
  • Priloha 1 Spisovy rad platny 14 1 2020 (.pdf)
    1 MB
    11. 09. 2024 09:46

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky