Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Léto v Libereckém kraji potěší cyklisty, vodáky i šotouše

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 11. 05. 2021 15:48
  • Cestovní ruch
  • Sociální

Sdílet článek

Mnoho zajímavých způsobů, jak strávit letní dovolenou nabízí Liberecký kraj. Na své si přijdou turisté vyhledávající samotu, zdatní, ale i klidnější cyklisté, milovníci skla a bižuterie, obdivovatelé památek, přírodních krás, jakož i adrenalinoví nadšenci.

„Každý má touhu o dovolené někam vyjet a nezůstávat doma. Přitom není třeba jet nikam daleko. Náš malý kraj může i místním nabídnout mimořádné zážitky. Je tu skvělé prostředí pro sportovně založené návštěvníky, stejně jako pro ty, pro které jsou na prvním místě kultura, památky a skvělé řemeslné tradice,“ doporučuje Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Český ráj láká horolezce i zájemce o let balónem. Lužické hory volají bikery a milovníky dlouhých výšlapů v sedle kola. Naopak do Jizerských hor je vhodné nazout pohorky a prošlápnout si hory od západu až na východ, třeba po trase Hřebenovky – viz odkaz https://www.hrebenovka.cz/.

Máchův kraj je tradičně ve znamení vody, ať už plážové pohody u českého moře, nebo splutí Ploučnice. A Krkonoše? V nejvyšších českých horách je možné se projet po skvělých bobových dráhách či si v zábavních parcích užít koktejl pořádného adrenalinového dobrodružství.

Opět se otevírá Křišťálové údolí, svět třpytivého skla, bižuterie a drahých kamenů, který má svůj domov právě zde v Libereckém kraji. I letos oblíbená vstupenka Crystal Valley Ticket umožní v období od začátku června až do konce září vstup do více než dvaceti skvělých míst. Více informací je k dispozici na webu https://ticket.crystalvalley.cz/.

Kraj již tradičně láká na skryté skvosty – méně známá a navštěvovaná místa, zato úžasná, jako například údolí řeky Kamenice či okolí Zákup. Představují se i skryté železniční skvosty, tedy výlety po půvabném světě lokálek. Je libo se projet nejstrmější železnicí v České republice? Nebo se nechat nadchnout uměním starých stavitelů, kteří překlenuli údolí majestátními mosty a hory provrtali tunely? Vše je možné. Skvělým průvodcem může být nová Euro Nisa Ticket, jízdenka platná buď jeden nebo tři dny, a to ve všech druzích veřejné dopravy po celém území kraje a v polském a německém příhraničí.

Na návštěvu se také těší hrady a zámky, rozhledny a další atrakce v jednotlivých turistických regionech. Všechny čerstvé informace jsou na sociálních sítích pod profily Region Liberec a na turistickém portále www.liberecky-kraj.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky