Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Leden 2023

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 01. 01. 2023 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Tento měsíc uplyne 80 let od jedné z nejvýznamnějších událostí druhé světové války v Libereckém kraji – dopadení paradesantní skupiny Antimony na území tehdejšího Protektorátu Čechy a Morava. Liberecký kraj ve spolupráci s Rovenskem pod Troskami, Československou obcí legionářskou a Rotou Nazdar chystá na 14. ledna pietní akt s doprovodným programem, na kterém veřejnost i význační hosté vzdají hold nadporučíku Františku Závorkovi a svobodníku Lubomíru Jasínkovi ze skupiny Antimony, kteří 16. ledna 1943 v prostorech rovenské plovárny se slovy ‚živé nás nedostanete‘ raději zvolili smrt pozřením kyanidu, než aby padli do rukou gestapa.  Touto událostí se zabývá lednové vydání magazínu Kraj.

  • Magazín kraj leden 2023 (.pdf)
    819 kB
    09. 02. 2023 11:13

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky