Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Křížem krážem Semilskem až na Myší skálu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 14. 06. 2024 11:05
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Výhledů do dálav není nikdy dost, a ne nadarmo lidé závidějí ptákům jejich nadhled. Okouknout krajinu z výšky lze v Libereckém kraji z mnoha míst – například také ze skalní vyhlídky Myší skála na Kamenického stezce vedoucí z Bítouchova do Podspálova na Semilsku.

„Ještě stále zbývá pár dnů do konce června, než nastanou prázdniny a některé oblasti budou turisticky přetížené. Je dobré těchto klidnějších dnů využít právě k návštěvě těchto míst,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Při výběru značených tras v Podspálově je možno pokračovat do Semil Riegrovou stezkou, ale nabízí se také jiná alternativa: fyzicky náročné putování podspálovskou krajinou po modré značené turistické stezce.

Na trase čekají prudká, ale krátká stoupání a než cesta dojde k rozcestníku značených tras na Moravě (odkud lze pokračovat dále po modré značené stezce kolem zrekonstruované Masarykovy vyhlídky k Sejkorské kapličce a dále do Semil nebo zvolit žlutou trasu – Kamenického stezku, která dovede kolem vrchu Medence do Bítouchova a odtud dále po červené do Semil), nabízí se možnost navštívit skalní vyhlídku na Myší skále.

Stoupání k vyhlídce je dost náročné, jištěné řetězy. Před výstupem by měl každý zvážit svoje možnosti. Výška poměrně příkrého stoupání na vyhlídku je zhruba 25 metrů. Výstup ale přináší odměnu v podobě výhledu na přírodní scenérie, které vyhlídku obklopují. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky