Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad modernizuje části budovy jeho sídla

Šírová Květa

  • 30. 08. 2013 06:40
  • Ekonomika

Sdílet článek

Po souhlasu Rady a Zastupitelstva Libereckého kraje přistupuje správa budovy Krajského úřadu Libereckého kraje k inovaci některých částí sídla kraje. Jedná se o konkrétní zařízení, kdy je třeba opravit například klimatizační jednotky, pořídit otevírací mechanizmus do konferenčního sálu budovy C odpovídající požárním předpisům nebo vyřešit zatékání do budovy terasou v 17. patře.

 

Rada LK i Zastupitelstvo LK odsouhlasilo zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky „Rekonstrukce chladicích a klimatizačních jednotek“.  

 

„Navrhované řešení, kdy budou stávající jednotky nahrazeny modernějším zařízením – tepelnými čerpadly, je součástí studie energetických úspor pro Krajský úřad LK, kterou vypracovala společnost Ekowatt. Nové chladící a klimatizační jednotky by vedle zajištění spolehlivého provozu měly navíc přinést úspory ve výši okolo 500 tis. Kč ročně,“ vysvětluje ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter s tím, že s ohledem na ekonomičnost provozu budou pořízena tepelná čerpadla, která dovedou nejen chladit, ale využívají zároveň teplo z chlazení i z venkovního vzduchu k získání dodávky tepelné energie.

Dále bude pořízen otevírací mechanismu do konferenčního sálu budovy C v hodnotě 500 tis. Kč.

„K tomuto kroku jsme přistoupili na základě kontroly protipožárních opatření, kdy bylo zástupci Hasičského záchranného sboru LK krajskému úřadu uloženo zajistit provozuschopnost otevíracího mechanizmu dveří do tohoto sálu v souladu se zákonem o požární ochraně,“ vysvětluje Pieter a dodává, že se jedná o protipožární opatření, které je v souladu s platnými právními předpisy.

Dosud poslední nutnou investicí bude řešení zatékání vody v prostorách vyhlídky v 17. patře budovy Krajského úřadu Libereckého kraje. Díky opakujícímu se zatékání vody z terasy v 17. patře do prostor 16. patra i některých dalších pater je nutné provést rozsáhlejší technická opatření k odstranění tohoto zatékání. Specializovaná firma tak po provedení diagnostiky stavu izolace na terase v 17. patře navrhne dvě varianty řešení, z nichž bude ve spolupráci s odborem investic a správy nemovitého majetku a projektantem vybráno nejvhodnější řešení.

„V minulých letech byly prováděny četné opravy, byla několikrát odhalena izolační krytina v místech možného průniku vody a provedena kontrola stavu izolační krytiny. Zatékání se však zatím nepodařilo zabránit.  Z tohoto důvodu schválilo Zastupitelstvo LK celkovou rekonstrukce povrchu terasy v hodnotě 1 mil. Kč.,“ uzavřel Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky