Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna v Liberci se stala Knihovnou roku 2023

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 10. 2023 07:56
  • Kultura

Sdílet článek

Ocenění Knihovna roku 2023 předával v pražském Klementinu ministr kultury Martin Baxa. Uděluje jej ministerstvo kultury ve dvou kategoriích – základní knihovna a významný počin v oblasti poskytování knihovnických a informační služeb. V kategorii základní knihovna Liberecký kraj reprezentovala knihovna v malé obci Horní Branná na Semilsku. I když nezvítězila, obdržela z rukou ministra kultury diplom.

V kategorii významný počin však uspěla Krajská vědecká knihovna v Liberci. Získala ocenění Knihovna roku 2023 za projekt Knihovna v Křišťálovém údolí. Porota tím ocenila spolupráci knihovny v celokrajské kampani Crystal Valley Week a ukázala, že považuje projekt za inspiraci pro další knihovny napříč celou republikou a za vzorový příklad implementace Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2021-2027.

„Je to skvělá zpráva. A hlavně je to zpráva o výborné práci všech knihovníků naší Krajské vědecké knihovny. I knihovna může být jen dům plný knih. Ta naše je ale životem pulsující kulturní stánek, kde si nejen vypůjčíte knihy, ale můžete tu absolvovat nejrůznější kurzy, besedy, výstavy a dokonce knihovní ples. Moc děkuji paní ředitelce Daně Petrýdesové a všem knihovníkům a blahopřeji k velkému úspěchu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Udělené ceny si velmi vážíme a vnímáme ji jako závazek pro další období. Děkuji velmi svým spolupracovníkům, bez jejichž nápadů a nasazení bychom projekt nemohli realizovat. A děkuji také kolegům z Crystal Valley Week za inspirativní spolupráci a podporu,“ dodává ředitelka knihovny, PhDr. Dana Petrýdesová.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky