Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj rozdělí na nové akumulační nádoby dalších 250 tisíc 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 08. 2024 10:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

Kraj opět podporuje dodatečné instalace akumulační nádoby u domácích kotlů na pevná paliva. Letos bylo v programu připraveno po navýšení 1.300.000 korun. Krajští radní na svém včerejším jednání odsouhlasili poskytnutí dotací dalším 5 zájemcům, a to v souhrnné výši 250 tisíc korun.

„Cílem tohoto programu je podpořit efektivnější a ekologičtější způsoby vytápění. Domácnosti díky tomu mohou doplnit topnou soustavu o akumulační nádobu. Sníží se díky ní znečištění ovzduší emisemi z domácího vytápění a dosáhne se úspory paliva, vyššího tepelného komfortu, nižších nákladů na energii a nižších nákladů na obsluhu,“ uvedl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Žádat o dotaci šlo pouze na připojení akumulační nádoby ke kotlům splňujícím minimálně 3. emisní třídu, které mají celkový tepelný příkon od 10 do 300 kilowatt.

Příjem žádostí ještě pokračuje, a to do 21. října 2024. Rada kraje bude dotace schvalovat průběžně.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky