Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj prodal areál elektrotechnických dílen v Kateřinkách u Liberce

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 09. 2018 00:00
  • Ekonomika

Sdílet článek

Liberecký kraj prodal areál elektrotechnických dílen Střední školy strojní, stavební a dopravní v libereckých Kateřinkách, jejímž je zřizovatelem, za bezmála 6,2 milionu korun. Střední škola ani kraj již pro nemovitosti neměly využití.

„Od školního roku 2015/2016 střední škola už nepoužívala dílny k výuce a pouze je udržovala. Napomohl tomu úbytek žáků se zájmem o technické vzdělávání i další rozvojové plány školy. Liberecký kraj, jako její zřizovatel, proto nepotřebné nemovitosti nabídl v roce 2017 k prodeji,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Prodej areálu dílen, včetně pozemků a jezu na Černé Nise, probíhal skrze otevřené nabídkové řízení. „Klíče od areálu zástupci Libereckého kraje předali novému majiteli v srpnu. Za areál, ve kterém chce z větší části dílny zachovat, celkem zaplatil 6 180 000 korun,“ upřesňuje náměstkyně Volfová s tím, že součástí areálu je i vodní elektrárna, díky které lze velkou část dílen vytápět.

Dokončení prodeje letos na jaře zkomplikovala zborcená zeď náhonu k vodní elektrárně. Nevydržela nápor mrazů a sesunula k zemi, což celý proces prodeje prodloužilo. „K celé pojistné události kraj přistupoval s veškerou odpovědností vlastníka. S novým majitelem jsme byli v kontaktu a hledali co nejjednodušší způsob, jak se s nečekaným problémem vypořádat,“ uzavírá náměstkyně Volfová.

Kraj prodává nepotřebný nemovitý majetek, pro který nemá využití a do budoucna nemá pro kraj perspektivu, průběžně. Nabízí ho formou otevřeného nabídkového řízení po té, co o prodeji nepotřebného majetku rozhodnou orgány Libereckého kraje a v interním nabídkovém řízení se mezi krajskými příspěvkovými organizacemi nenajde žádný zájemce.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky