Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj opraví silnice v Podkrkonoší

Mgr. Andrea Fulková

odborná zaměstnankyně

  • 04. 09. 2024 11:49
  • Doprava

Sdílet článek

Opravy a rekonstrukce silnic v regionu neustávají. Liberecký kraj vybral zhotovitele pro dva úseky v Podkrkonoší – Pasekách nad Jizerou a v okolí Nové Vsi nad Popelkou. Schválili to na svém úterním zasedání krajští radní.

„Letos máme v krajském rozpočtu na rekonstrukce silnic a mostů přes 1,1 miliardy korun. Z toho dotace z evropských zdrojů bude přibližně 193 milionů korun. Od Státního fondu dopravní infrastruktury obdržíme také částku ve výši 170.443.009,77 korun,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Rekonstrukce kromě silnice číslo III/29057, která prochází Pasekami nad Jizerou čeká také navazující křižovatka se silnicí číslo III/29056 a navazující místní komunikace k Hořensku.

„Rekonstrukce zlepší stavebně technický stav vozovky a sjednotí její šířku, zejména
v nezastavěné části od začátku úseku po otočku autobusu
. Silnice získá nové odvodnění. Svislé značení bude vyměněno a doplněno. Nové bude také vodorovné značení,“ upřesnil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Podél vozovky se objeví nové betonové obrubníky, doplněny budou dlážděné rigoly, bezpečnostní a odvodňovací zařízení včetně opravy propustku. V Pasekách bude po pravé straně silnice vybudována nová patnáctimetrová výhybna.

Předpokládaná hodnota zakázky při zahájení zadávacího řízení činila 19.174.447,22 korun bez DPH. Přihlásily se pardubická společnost M – SILNICE spolu s pražskými firmami EUROVIA CZ a  STRABAG Silnice a.s. S nejnižší nabídkovou cenou 16.411.977,12 korun bez DPH, tj. 19.858.492,32 Kč včetně DPH zvítězila poslední jmenovaná.

Další zakázka spočívá ve velkoplošné opravě krajských komunikací – silnice III/2849
a silnice III/28410 vedené mezi obcemi Syřenov, Nová Ves nad Popelkou a Krsmol.
„V tomto případě plánujeme recyklaci vozovky za studena na místě, vyčištění a obnovu příkopů a rigolů obnovu krajnic z recyklovaného materiálu, okrajů vozovky a vodorovného dopravního značení,“ vyjmenoval silniční práce náměstek Sviták.

Předpokládaná hodnota zadávacího řízení činila 9.960.428,47 korun bez DPH. Zájem projevily pardubická firma M – SILNICE a pražské společnosti COLAS CZ, EUROVIA CZ
a STRABAG Silnice. Také v tomto řízení zvítězila STRABAG Silnice a.s., za nabídkovou cenu 6.498.392,79 Kč bez DPH, tj. 7.863.055,28 Kč včetně DPH.

 

Mgr. Andrea Fulková

Oddělení tiskové a vnějších vztahů Libereckého kraje

Facebook: Libereckraj

X: Libereckykraj

Instagram: Libereckykraj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky