Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj nabízí organizacím další termín, kdy mohou žádat o dotaci na podporu rodiny

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 05. 2020 12:49
  • Sociální

Sdílet článek

V době od 18. května do 31. května 2020 mohou ještě neziskové organizace požádat Liberecký kraj o individuální dotaci v oblasti rodinné politiky. O dalším dodatečném termínu rozhodlo vzhledem k současné koronavirové pandemii vedení Libereckého kraje. Vychází tak vstříc těm organizacím, které v době nouzového stavu řešily jiné problémy, a proto žádost o dotaci nezvládly v původní lhůtě do 15. dubna 2020 podat.

„Velké množství nestátních neziskových organizací v době nouzového stavu upravilo svou činnost a zabývalo se problémy spojenými s pandemií. Proto jsme se rozhodli, že dodatečně umožníme podávat žádosti o individuální dotaci v oblasti rodinné politiky, a přidali jsme další termín,“ potvrdil náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Individuální dotace v oblasti rodinné politiky je určena nestátním neziskovým organizacím, které pracují s cílovou skupinou „rodina s dětmi“. „Organizace mohou žádat o podporu projektů na vzdělávací osvětové aktivity v oblasti rodinné politiky, na podporu mezigeneračního soužití a na metodickou podporu v oblasti slaďování rodinného a pracovního života,“ upřesnil Pavel Svoboda.

Všechny došlé žádosti posoudí Poradní sbor pro sociálně-právní ochranu dětí Krajského úřadu Libereckého kraje. Poté materiál předloží orgánům kraje s návrhem na rozdělení peněz. Více informací zájemci naleznou na dotačním portálu: https://dotace.kraj-lbc.cz/socialni-veci/individualni-zadost-o-dotaci-v-oblasti-rodinne-politiky-d453296.htm.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky