Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj již zná vítězné návrhy na novou zdravotnickou školu v Liberci. Nyní zahajuje jednací řízení bez uveřejnění

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 08. 2024 11:05
  • Majetek a investice
  • Školství

Sdílet článek

Zahájení veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace na novou střední zdravotnickou školu v Liberci v jednacím řízení bez uveřejnění. To schvalovali na svém včerejším jednání krajští radní. Vítězem urbanisticko-architektonické soutěže se stala společnost s ručením omezeným PETR STOLÍN ARCHITEKT.

„Jsem rád, že již můžeme zahájit jednací řízení bez uveřejnění s vítězem dvoukolové otevřené soutěže na projektové a ideové řešení zdravotnické školy, a to s Petrem Stolínem. Veřejnost se také bude moci podívat na vítězné návrhy ze druhého kola, a to konkrétně od 27. do 30. srpna letošního roku ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje a poté v libereckém obchodním domě FORUM,“ uvedl hejtman Martin Půta. „O novou budovu usiluje liberecká zdravotnická škola už řadu let. Dnes sídlí v historickém domě z roku 1812 naproti kostelu sv. Antonína na Sokolovském náměstí. Dispozice památkového objektu ale neumožňují škole další rozvoj. Výstavbou nových prostor chceme docílit toho, aby škola mohla uspokojit vzrůstající poptávku po zdravotnickém personálu. Nutně také potřebuje nové, moderně vybavené odborné učebny.“

Předmětem zadání jednacího řízení bez uveřejnění bude zpracování projektové dokumentace. Maximální nabídková cena nesmí překročit 43.000.000 korun bez DPH. Očekáváme, že smlouvu bychom mohli podepsat nejpozději v říjnu letošního roku,“ dodal Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

V prvním kole architektonicko-urbanistické soutěže vybírala porota z 27 návrhů. Do druhého kola postoupilo šest nejlepších. Součástí návrhů bylo i stanovení celkové předpokládané částky na stavbu. Ta se nyní odhaduje bez vnitřního vybavení na 630 milionů korun bez DPH. „Vítězný návrh by neměl tuto částku zásadním způsobem překročit,“ doplnil náměstek Miklík. 

Přehled prvních třech vítězných návrhů:

1. místo: PETR STOLÍN ARCHITEKT s.r.o.

2. místo: BY architects, spol. s r.o.

3. místo: FENOMEN SPACE s.r.o.

Ve druhé fázi si účastníci rozdělili za výlohy spojené s vytvořením návrhu ​rovným dílem 1.800.000 korun bez DPH. Současně první tři vítězové obdrží ocenění ve výši 1.000.000, 800.000 a 600.000 korun. O výsledku rozhodla porota, v níž byli nezávislí členové, kteří současně působí jako architekti. Jde o profesora Ing. arch. Zdeňka Jirana, Ing. arch. Tomáše Koumara, profesora Ing. arch. Petra Pelčáka a Ing. arch. Evu Gabaš Rosenovou. Třemi hlasy pak byli zastoupeni takzvaně závislí členové, tedy řádní členové z vedení kraje. „Chtěl bych poděkovat architektovi Tomáši Zdvihalovi, který celou soutěž vedl a zorganizoval,“ dodal náměstek Zbyněk Miklík.

Pokud vše půjde podle plánu, nových prostorů by se mohli žáci střední zdravotnické školy dočkat na podzim roku 2028. Vizualizace a modely budou ke zhlédnutí od dopoledních hodin 27. srpna do pátku 30. srpna ve vestibulu krajského úřadu, poté budou vystaveny v libereckém obchodním domě FORUM. Liberecký kraj o tom bude včas informovat na svém Facebooku.

V příloze vizualizace vítězného návrhu a katalog s průběhem soutěže. 

 

Youtube video

 

  • LIB SZS KATALOG web (.pdf)
    25 MB
    08. 08. 2024 10:41

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky