Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj hledá firmu, která zrekonstruuje silnici z Oldřichova v Hájích do Mníšku. Vybral také zhotovitele pro silnici v Horní Polici

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 01. 2024 11:05
  • Doprava

Sdílet článek

Krajští radní na svém včerejším jednání vybrali firmu, jež zrekonstruuje silnici II/262 v Horní Polici v délce 341 metrů. Je jí COLAS CZ, a.s. za nabídkovou cenu 1.672.072,96 korun včetně DPH. Rada kraje též schválila zahájení podlimitní veřejné zakázky na rekonstrukci a humanizaci silnice III/2904 Oldřichov v Hájích – Mníšek. Investorem projektu jsou kromě Libereckého kraje také obce Oldřichov v Hájích a Mníšek. Celkové náklady činí 92.254.033,78 korun včetně DPH. Jedná se o úsek dlouhý 1.665 metrů.

„V rekonstrukcích silnic a mostů pokračujeme i v letošním roce. Připraveno máme 1,1 miliardy korun. Z toho dotace z evropských zdrojů bude přibližně 193 milionů korun. Očekáváme také 162 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.   

V Horní Polici dojde k výměně obrusné vrstvy z důvodu ztráty protismykových vlastností. Oprava spočívá v jejím odfrézování a položení vrstvy nové. Komunikace se dočká také obnovy vodorovného dopravního značení. „Stavební práce začnou po podpisu smlouvy a firma COLAS CZ dokončí stavbu do 50 dnů od předání staveniště,“ dodal Sviták.

Projekt rekonstrukce silnice III/2904 Oldřichov v Hájích – Mníšek včetně tzv. humanizace (úprava chodníků a veřejného osvětlení) je rozdělen na tři investorské části. Do rekonstrukce povrchu zainvestuje Liberecký kraj, a to částkou 54.842.435,29 korun včetně DPH. Náklady na výstavbu chodníků v katastrálním území Mníšek u Liberce pokryje tato obec částkou 24.883.173,13 korun včetně DPH. Chodníky v katastrálním území Oldřichov v Hájích zaplatí také obec – jedná se o částku 12.540.525,35 korun včetně DPH. „Tento projekt je dalším z příkladů dobré spolupráce Libereckého kraje s obcemi,“ dodal hejtman Martin Půta.

Kraj předpokládá vybrat firmu na jaře letošního roku, ta bude mít 390 dnů na dokončení.

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky