Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jilemnice nabízí pestrý program i v letní sezoně

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 07. 2015 09:36
  • Magazín

Sdílet článek

Pro většinu návštěvníků je Jilemnice, městečko ležící na samém prahu Krkonoš, spojena především se zimními sporty a s dovolenou na sněhu.

„To je bohužel takové klišé, se kterým chceme bojovat a ukázat naše město v plné kráse i v hlavní prázdninové turistické sezoně. Máme co nabídnout,“ říká starostka Jilemnice Jana Čechová. Pro letošní rok město připravilo kulturní program na celé léto, který jistě zaujme místní obyvatele a do města může přilákat návštěvníky, kteří jsou ubytováni v okolních kempech, horských chatách a větších turistických centrech. Těm Jilemnice nabízí domácké prostředí se servisem v podobě pestrých možností občerstvení, půjčoven, sportovního a kulturního vyžití, na jaké jsou turisté zvyklí odjinud.

„Stalo se již tradicí, že v polovině července patří Masarykovo náměstí v centru města na čtyři dny velké regionální kulturní přehlídce nazvané Krakonošovy letní podvečery. Letos tuto akci již po jedenácté pořádá Jilemnicko - svazek obcí od středy 15. do soboty 18. července,“ zve starostka Čechová. Organizátoři si kladou za cíl připravit pestrý program regionální amatérské scény, okořeněný profesionálními vstupy napříč všemi hudebními žánry. Na své si přijdou návštěvníci každého věku. A kromě kulturního vyžití objeví na náměstí tradiční stánky, kde své výrobky předvádějí regionální řemeslníci. S úspěchem se vždy setkávají řemeslné dílničky pro děti.

Program Krakonošových letních podvečerů probíhá na náměstí a na nádvoří zdejšího zámku, ve kterém se nachází vyhlášené muzeum. Zde se setkáte s divadélky pro děti, tanečními vystoupeními, koncerty vážné hudby, atraktivní bude mj. noční prohlídka Krkonošského muzea. Náměstí patří kromě trhů především muzice, vystoupí zde dechovky, country kapely, připravena jsou taneční vystoupení, závěrečný sobotní program okoření zpěváci Ondřej Ruml a Petr Bende.

„Kromě Krakonošových podvečerů se v létě konají pravidelně na náměstí farmářské trhy, divadelní vystoupení, ale třeba i cyklovýlety do okolí s průvodcem. 1. srpna se zde uskuteční folkový festival, 9. srpna tady bude pouť v tradičním církevním duchu i světském s houpačkami a kolotoči, setkáním s automobilovými veterány a odpoledním hudebním programem, kdy mj. pro děti připravujeme výlov ryb přímo na náměstí. V sobotu 29. srpna se společně rozloučíme s prázdninami,“ vypočítává další akce starostka Jana Čechová.

TZ město Jilemnice

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky