Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jaká kniha je nejoblíbenější mezi čtenáři? Hlasovat lze na krajském webu 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 03. 2022 16:33
  • Kultura
  • Magazín

Sdílet článek

V soutěži Kniha roku Libereckého kraje mohou volit kromě odborné poroty i samotní čtenáři. Letos je o tuto soutěž zájem, autoři a nakladatelé nominovali celkem čtyři desítky publikací.

Regionální literatura je důležitým zdrojem informací nejen pro současníky, ale také v budoucnu pro badatele. Soutěžní kategorie „Cena čtenářů“ má zejména popularizační význam, kdy si mohou lidé všimnout různých titulů, které v kraji vycházejí a přečíst si je,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V letošním roce se do soutěže přihlásilo 40 knih; hojného zastoupení se dočkala například nová kategorie, a to Kniha o obci. Hlas své nejoblíbenější knize lze odevzdat do konce března; výherce převezme cenu v Krajské vědecké knihovně v Liberci 3. května.

Hlasuje se prostřednictvím dotazníku, ve kterém nechybějí ani podrobnější informace o knihách. Dotazník je na odkazu https://www.survio.com/survey/d/I1D2A4D8D2W4D8D2O. Bližší informace o soutěži se lze dozvědět na webu https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a na závěr nová kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Dále jsou pak vyhlašovány dvě zvláštní ceny, a to Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů. Právě o ní pojednává tato zpráva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky