Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

JABLOTRON CUP 2012 se konal poprvé v Libereckém kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 11. 2012 14:48
  • Školství

Sdílet článek

 

Na Střední odborné škole a gymnáziu v Liberci, Na Bojišti, se 6. listopadu uskutečnil 12. ročník soutěže JABLOTRON – CUP 2012, letos poprvé s mezinárodní účastí. Záštitu převzal náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Radek Cikl.

Akci zahájil a úvodním slovem podpořil soutěžící žáky Radek Cikl: „Jsem rád, že se tato soutěž letos poprvé koná v Liberci a doufám, že to není naposledy. Studijní obor, který jste si zvolili, je velmi náročný a také perspektivní. Pokud v něm budete dobří, můžete najít uplatnění i v zahraničí. Připravené ceny jsou jistě lákavé a doufám, že vás budou motivovat k dobrým výkonům. Přeji vám nejen dnes hodně zdaru a úspěchu.“

Škola pořádala soutěž ve spolupráci a s podporou firmy JABLOTRON ALARMS a.s., letos se zúčastnilo celkem 17 škol. K tak vysoké účasti přispívá kromě jiného i náročnost jednotlivých disciplín, atraktivita věcných cen pro vítěze a dary pro soutěžící školy sdružené v Czech Security Education. Věcné ceny pro soutěžící žáky a zúčastněné školy poskytla firma JABLOTRON ALARMS a.s. Diplomy a ocenění předávala společně se zástupci firmy vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jiřina Princová.

Studenti absolvovali soutěžní disciplíny - zapojování a programování zabezpečovací ústředny, test teoretických znalostí a poznávání prvků z oblasti elektronických zabezpečovacích systémů.

„Tato soutěž je příkladem stabilní, dlouhodobé a úspěšné spolupráce firmy JABLOTRON ALARMS a.s. se školami. Firma podporuje školy v jejich rozvoji a seznamuje žáky s nejnovějšími výrobky v oblasti zabezpečení stavebních objektů a automobilů, další oblastí je i domovní automatizace,“ pochválil spolupráci náměstek.

Žáci pořádající školy Jakub Kanči a Tomáš Šebesta byli hodnoceni mimo pořadí, aby byla vyloučena výhoda domácího prostředí. Přesto se v neoficiálním hodnocení umístili na 2. a 3. místě, což je standardní umístění z předcházejících let.

 

Umístění jednotlivců:

1. místo: Marek Hovorka – SŠE a spojů Ústí n. L.

2. místo: Matúš Skurčák – Spojená škola Nižná (SR)

3. místo: Oldřich Jakubíček – SOU Stod

Umístění škol:

1. místo: SŠE a spojů Ústí n. L.

2. místo: SOU Stod

3. místo: Spojená škola Nižná

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky