Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace o záměru zrušení železniční tratě v k.ú. Ostašov 

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 11. 09. 2024 16:30
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval poskytnutí informace týkající se záměru zrušení železničního přejezdu mezi pozemky p.č. 56 a p.č.129, ostatní komunikace v k.ú. Ostašov, ve vlastnictví Statutárního města Liberec. V případě, že záměr existuje požadoval sdělení, zda úřad k dané věci vydával vyjádření, stanovisko, rozhodnutí, či jiný dokument a zaslání jejich kopií.

KÚ LK k požadavkům žadatele uvedl, že Odbor silničního hospodářství KÚ LK není příslušným silničním správním úřadem ve věci rušení přejezdů na silnicích II. a III. třídy, místních komunikacích ani veřejně přístupných komunikacích. Dle zákona č. 13/1997 Sb., zákon o pozemních komunikacích, vykonává působnost silničního správního úřadu, který mimo jiné může rozhodnout o zrušení přejezdu, dle ustanovení § 40 mimo místních komunikací příslušná obec s rozšířenou působností, v případě místních komunikací obec, na jejímž území se předmětný přejezd nachází.

Pro případné rušení železničního přejezdu v Ostašově je příslušný Magistrát města Liberec. Pro zpřesnění informace silniční správní odbor dodává, že v letošním roce řešil odvolání proti nezrušení železničního přejezdu, o kterém rozhodl příslušný Magistrát města Liberec, přičemž napadené rozhodnutí zrušil a věc vrátil k novému projednání, neboť došlo ke změně stanoviska Policie ČR a je nutné doplnit dokazování. Přílohou KÚ LK zaslal žadateli rozhodnutí .

 

  • Priloha 1 Rozhodnuti 51190 1026 (.pdf)
    414 kB
    11. 09. 2024 16:38

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky