Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace 65/2016 - Výběrové řízení na pozici ředitel/ka DOZP Mařenice, p.o.

Mgr. Hýsek Martin

právník

  • 21. 11. 2016 08:13
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o informace týkající se výběrového řízení na pozici ředitel/ka Domova pro osoby se zdravotním postižením Mařenice, p.o. (dále jen "DOZP Mařenice"). Konkrétně chtěl (a) vědět, kolik zájemců se na tuto pozici hlásilo, jaké bylo jejich vzdělání, kolik jich bylo odmítnuto, proč a jakým způsobem se to dozvěděli, (b) poskytnout návrhy koceptu řízení jednotlivých uchazečů, (c) poskytnout informaci o komisi hodnotící účastníky a (d) vědět, jaké jsou konkrétní důvody pro odvolání dosavadní ředitelky z funkce.

Odpověď na žádost:

K bodu a) žádosti KÚ LK uvedl, že do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči. První uchazeč měl vysokoškolské vzdělání z UJEP Ústí nad Labem v bakalářském oboru Sociální politika a sociální práce, druhý uchazeč měl vysokoškolské vzdělání z UJEP v bakalářském oboru Sociální politika a sociální práce a v magisterském oboru Veřejná a sociální politika z UK v Praze, a třetí uchazeč měl vysokoškolské vzdělání z UJEP Ústí nad Labem v oboru Sociální práce a v magisterském oboru Sociální práce z TUL Liberec. Dva uchazeči byli písemně informováni, že výběrová komise vybrala jiného uchazeče, přičemž jeden uchazeč nebyl pozván na ústní pohovor, protože nesplňoval požadovanou praxi, což mu bylo oznámeno telefonicky.

Co se týče bodu b) žádosti, KÚ LK poskytl návrhy konceptů řízení uchazečů na pozici ředitele/ředitelky DOZP Mařenice v příloze k odpovědi na žádost.

K bodu c) žádosti KÚ LK uvedl, že členové hodnotící komise byli následující:

  • Mgr. Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana, pověřená řízením resortu sociálních věcí,
  • Mgr. Petr Tulpa, člen rady kraje, pověřený řízením resortu zdravotnictví,
  • Mgr. Jolana Šebková, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje,
  • Mgr. Tomáš Pavlů, vedoucí oddělení příspěvkových organizací Krajského úřadu Libereckého kraje,
  • Ing. Petra Lafková, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje – omluvena,
  • Ing. Václav Váňa, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Středočeského kraje – omluven,
  • Ing. Vladimír Vopelka, ředitel zařízení Domovy sociálních služeb Litvínov, příspěvková organizace – omluven,
  • PhDr. Jana Pilná, ředitelka zařízení Domov Na Hrádku, poskytovatel sociálních služeb,
  • Mgr. Ivo Brát, ředitel zařízení Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace,
  • Bc. Iva Kreisingerová, členka Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje,
  • Dagmar Novotná, starostka Obce Mařenice.

Členy komise s hlasem poradním byli Mgr. Jaromír Dvořák, starosta Města Nový Bor a JUDr. Jaroslav Švehla, starosta Města Cvikov.

K bodu d) žádosti KÚ LK uvedl, že důvodem pro odvolání stávající ředitelky DOZP Mařenice je naplnění znění novelizace č. 2 Směrnice Rady Libereckého kraje č. 1/2007, ke jmenování, hodnocení a k platovým poměrům ředitelů příspěvkových organizací, zřizovaných Libereckým krajem, která nabyla účinnosti dne 15. 12. 2014. Tímto opatřením byli odvoláni ředitelé, kteří byli jmenováni do funkce na dobu neurčitou, jelikož novelizace stanovuje povinnost u nově jmenovaných ředitelů, kteří uspějí ve vyhlášených výběrových řízeních, provést hodnocení po uplynutí šestiletého období ve funkci, a Rada Libereckého kraje následně rozhoduje na základě doporučení hodnotící komise o ponechání ředitelů ve funkci či jejich odvolání a vyhlášení nového výběrového řízení. Rada Libereckého kraje rozhodla o odvolání stávající ředitelky usnesením č. 692/16/RK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky