Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

I v Libereckém kraji se dá pěstovat kvalitní chmel

  • 14. 08. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:938|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

 

I v Libereckém kraji se dá pěstovat kvalitní chmel

 

   O tom, že v našem kraji se daří pěstovat chmel, který je pro tuto oblast netypický, se přesvědčil při svých pravidelných cestách po zemědělských a potravinářských podnicích člen Rady Libereckého kraje Radim Zika. Ten navštívil tento týden výrobně obchodní družstvo Avena Kravaře a při jeho cestě ho doprovázel senátor za Liberecký kraj MUDr. Karel Tejnora. „Jsem rád, že jsem se přesvědčil o tom, že na místě, které není typickou chmelařskou oblastí se dá vypěstovat kvalitní chmel. Navíc jsem se seznámil i celkovým postupem sklizně chmele a jejího dalšího zpracování,“ řekl Zika.

   V Kravařích se také s představiteli zemědělského družstva diskutovalo i o letošní nepříznivé situaci v našem zemědělství, kterou způsobují dlouhotrvající sucha. „Družstvo Avena Kravaře se snaží v této nelehké sezóně udržet plánovaný zisk a to i přesto, že mají milionovou ztrátu na výnosu z řepky. Ztrátu by měl vyrovnat vyšší výnos obilí a dalším šetřením je i letos vypouštěný skot na místa, která v minulosti nesloužila jako pastviny ,“ dodal Zika.

  

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky