Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hrady a zámky v Libereckém kraji lákají na prohlídky i o Vánocích

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 12. 2022 12:45
  • Cestovní ruch
  • Sociální

Sdílet článek

Některé hrady a zámky v Libereckém kraji si připravily program pro návštěvníky i na vánoční svátky. Chystají ho organizátoři na Valdštejně, Sychrově či zákupském zámku.

„Hradní či zámecké prostředí přenese návštěvníky do snové vánoční atmosféry. Ať už o posledních adventních dnech nebo v průběhu svátků mohou lidé některé z památek v kraji navštívit,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zájemci si mohou odnést například Betlémské světlo z hradu Valdštejn. Přijít si pro něj mohou v pátek 23. prosince od 14 hodin. Podělí se o něj, jako vždy, turnovští skauti.

Atmosféru Štědrého dne doplní na Valdštejně pěvecký sbor Madrigalion Praga. Uskupení pod vedením Čeňka Svobody představí svůj pestrý program zahrnující tradiční koledy i vánoční písně z období renesance a baroka. Vstupné je 130 korun.

Druhý svátek vánoční je na Valdštejně již neodmyslitelně spjat se souborem Musica Fortuna. Turnovský pěvecký soubor v hradní kapli opět zazpívá vánoční písně a koledy. Vstupné činí 130 korun.

Vánoční koncert na Státním zámku Sychrov si mohou návštěvníci vychutnat 26. prosince od 16 a 18 hodin. Na programu jsou díla J. J. Ryby, J. I. Linka, C. Francka, F. Schuberta, Ch. Gounoda, A. Dvořáka a vánoční koledy. Koncerty se uskuteční v zámecké galerii. V ceně vstupenky mají účastníci koncertu možnost prohlédnout si vánočně laděné zámecké interiéry. Prohlídka bez výkladu se uskuteční bezprostředně po skončení koncertu.

Vánočně vyzdobené interiéry zámku – stromky, ručně foukané a malované ozdoby, dobové dárky i vůně cukroví. To vše čeká návštěvníky na zámku Sychrov během vánočních svátků. Prohlídky se konají bez průvodce. Je to jedinečná možnost projít si zámek s rodinou i přáteli vlastním tempem. Vstupné je jednotné, a to 190 korun na osobu, děti do 6 let mají vstup bez placení. Prodej vstupenek je možný pouze na pokladně zámku, nikoliv online. Areál se otevírá od 10 hodin a poslední vstup do interiérů je ve 14 hodin.

Od 20. prosince až do konce roku nabízí program i Zámek Zákupy, a to zejména prohlídky vánočně vyzdobeného zámku v doprovodu císaře Karla I. Vše možné pouze s předem zakoupenou on-line vstupenkou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky