Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hostinec, lázně, nemocnice i mauzoleum. Filmaři poznávají Liberecký kraj

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 11. 2023 11:24
  • Cestovní ruch
  • Sociální

Sdílet článek

 

Dvoudenní výpravu po místech, která by mohla být vhodná pro natáčení filmů, uspořádala s podtitulem Z lázní do sokolovny aneb civilní i industriální lokace Libereckého kraje filmová kancelář Liberec Film Office ve spolupráci s Czech Film Commission. Akci ze svého rozpočtu hradil Liberecký kraj.

„Liberec Film Office pravidelně připravuje otevřené výzvy pro nové zájemce z řad majitelů zajímavých objektů i regionálních filmových profesionálů. Cílem těchto aktivit je představit celý kraj jako atraktivní lokalitu nejen pro české, ale i pro zahraniční filmové produkce,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovní ruch.   

Poznávací cestu, kterou pravidelně organizuje Czech Film Commission s vybranou regionální filmovou kanceláří. Cílem akce je představení nových potenciálních lokací a navázání nových spoluprací.  Podzimní turné, které se uskutečnilo 31. října a 1. listopadu, se zaměřilo především na představení Frýdlantska a Jablonecka.

Obě oblasti nabízí velké množství architektonicky velmi zajímavých industriálních objektů – secesní textilní továrnu v Andělské Hoře, výrobní areál Juta Višňová, areál společnosti GB Beads nebo Huť Marie. Program ale zahrnoval i místa, která nejsou mimo region tolik známá, a přesto mají velký filmový potenciál – Klingerovo mauzoleum a Městské lázně v Novém Městě pod Smrkem, Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie v Horní Řasnici či Beranův hostinec v Trávníčku.

Město Jablonec nad Nisou, které se stalo partnerem této výpravy, vybralo Kantorovu vilu, Sokolovnu a bývalou dětskou nemocnici. Do programu byl zařazen i hotel Petřín.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky